Bu kapsamda Dr. Çitil, Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Yaşar ALTUNTEL ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti ve yaklaşan seçim nedeniyle kendilerinde dua ve desteklerini talep etti.

Yaptığı nazik ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Dernek Başkanı ALTUNTEL, “Dr. İlker Bey, İl Sağlık Müdürü olduğu zaman zarfında, gece gündüz ayırt etmeksizin ne zaman kendisinden yardım istesek, hep telefonumuzu açmış, sorunlarımızı çözmüş, yada çözmek adına elinden geleni yapmıştır. Biz kendisini sıcak, samimi ve başarılı bir bürokrat olarak tanıdık. Şimdi çıktığı yolda da biz kendisine gereken her türlü desteği vereceğiz. Rabbim yolunu açık, niyetini hayırlı eylesin.”şeklinde açıklamalarda bulundu. Ziyarete katılan diğer mahalle muhtarları da kendilerinin bu nazik ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
“Şahsıma göstermiş olduğunuz bu sıcak karşılama ve misafirperverliğinize içtenlikle teşekkür ediyorum.” Diyen Dr. ÇİTİL, açıklamalarının devamında, “hizmet amacıyla niyetlenerek çıktığımız bu yolda tüm muhtarlarımıza göstermiş oldukları teveccüh ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim nasip eder, ilimizi temsilen TBMM’de görev alırsam, bu toplantılarımız ve bu işbirliğimiz devam edecek inşallah. Gerek Muhtarlarımız gerek diğer sivil toplum kuruluşlarımız ve gerekse yerel yönetimlerimizle belli fasılalarla bir araya gelecek ve dile getirilen sorun, istek ve projeler için elimden geleni yapacağıma ve Ankara nezdinde takipçisi olacağıma buradan sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bizler şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun her kesimi ile kucaklaşacak, hasbihal edecek ve ilimize değer katacak her türlü konuda istişarelerde bulunarak ortak akılla hareket edeceğiz. Ben buradan 7 Haziranda yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin hemşerilerime,  ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor ve tekrar ev sahipliğinize teşekkür ediyorum”. Diyerek açıklamalarını noktaladı.
Devam eden STK ziyaretleri kapsamında, bu defa Onikişubat Muhtarları Yardımlaşma Derneğini Başkanı ve Serintepe Mahalle Muhtarı Ramazan GÜRBAK’ı  ziyaret eden Dr. ÇİTİL, “Başkanımız Ramazan Gürbak ve diğer kıymetli muhtarlarımızla uzun uzun sohbet etme fırsatı bulduk.”dedi. Dr. Mehmet İlker ÇİTİL’in, kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Dernek Başkanı GÜRBAK, “Dr. İlker bey ile her zaman güzel bir iletişimimiz vardı. Kendisinin bu şehir için çok hizmetler yapacağına inanıyoruz. Bu anlamda kendisine çıkmış olduğu bu hizmet yolunda ve siyasi yaşamında başarılar diliyorum.” Şeklimde konuştu.
Hemşehrilerimizin tercihiyle, seçimle işbaşına gelmiş olan muhtarlarımızın, demokrasi kültürünün çekirdeğini oluşturduğuna dikkat çeken Dr. ÇİTİL, “en küçük idari birimlerimiz olan muhtarlıklarımız, bulunduğu mahallenin sorunlarını, ihtiyaçlarını en iyi bilen ve ülke yönetimine giden hiyerarşik yapıda en temel noktada olmakla çok önemli görevler ve sorumlulukları bulunmaktadır. İnşallah kısmet olursa, mecliste görev alırsak, muhtarlarımız ve yerel yönetimlerimizle beraber memleketimizin nabzını tutacak ve gerekli adımları hep beraber atacağız.” Şeklinde ifadelerde bulundu.