Jeoloji mühendisi Tansel Pilavcı, 7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı oldu.

Tansel Pilavcı, aday adaylığı açıklamasını CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, eski Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Akaydı ve eşi ile birlikte yaptı. Tansel Pilavcı yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçiminde adaylık belirlemesinin 'ön seçimle' yapılacak olmasının kendisi gibi genç milletvekili aday adaylarına büyük moral olduğunu söyledi.

Adaylık belirlemesinin ön seçimle olması sebebiyle genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine teşekkürü bir borç bildiğini belirten Pilavcı, bu kararın CHP'yi tek başına iktidara taşıyacağına yürekten inandığını kaydetti. Halkın 13 yıllık AK Parti iktidarını gördükçe CHP iktidarına hasret olduğunu belirten Pilavcı, hiç bir zaman din sömürüsü üzerinden siyaset yapmadıklarını, hiç bir zamanda bir kimsenin hangi mezhepten olduğunu da merak etmediğini ifade etti.

Günün kenetleşme dönemi olduğunu ve partilerinde ayrılığa gayrılığa yerin olmadığını belirten İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin demokratik hukuk devleti kalma ve parti devletine dönüşmede kader seçimi olacağı için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti. 7 Haziran seçimlerinde, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesinin partilerinin moral ve motivasyonunu arttırdığını belirten Öztürk, ön seçim kararı alan genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi(PM) teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi. Öztürk, ülkenin polis devleti ve dikta bir rejime dönüşmemesi için her partilinin 7 Haziran'da verdiği oya ve sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu.