Yaptığı ziyaretlerde büyük ilgi ile karşılanan Doç. Dr. SARIBIYIK; “Kahramanmaraş’ı en güzel şekilde temsil edeceğimize ve teveccühlerinize mazhar olacağımıza inancım tamdır” dedi. Kahramanmaraş için çalışan tüm kesimlerle işbirliği içerisinde olacaklarını ve Kahramanmaraş’ın potansiyeli olan her alanda marka şehir olması için çaba sarf edeceklerini ifade eden Doç. Dr. SARIBIYIK, şehrin tüm ihtiyaçlarını bildiklerini ve bu ihtiyaçlara yönelik çözüm ve çalışma stratejileri oluşturduklarını belirtti.  

Gittiği her yerde ilgi ve alakayla karşılanmış olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu dile getiren Doç. Dr. SARIBIYIK, “AK Parti ülkemiz için istikrar ve ilerleme demektir. Ak Partimizin ülke düzeyinde, bölgesel ve Kahramanmaraş özelinde yürüttüğü tüm politikaları doğru buluyor ve destekliyorum. Bu noktada akademik, siyasal ve bürokratik tecrübemle söz konusu politikalara katkı sağlamak ve halkımıza hizmet etmek amaçlarıyla başarılı siyaset sürecimizde yer almak konusundaki arzumu bir kez de tüm Kahramanmaraş halkımıza açıklıyorum.  Yıllardır yaptığım sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalar, akademik faaliyetler ve ülkemizin en önemli gündeminden biri olan çözüm sürecine sahada akademik ve siyasi çalışmalara sağladığım katkılarla edindiğim deneyimi ve birikimi Kahramanmaraşımız için kullanmaktan büyük bir onur duyacağım. Diğer taraftan farklı zamanlarda yürüttüğüm görevlerimle siyaset perspektifimi geliştirerek, halkımıza doğrudan sahada hizmet ettim. Bu yabancısı olmadığım alana kendi akademik birikimim, devlet kurumlarında edindiğim deneyim ve akademik kimliğimle Kitabi bir yorum katarak memleketime ve değerli insanlarına hizmet etmek benim için bir onur olacaktır. Kahramanmaraş’taki değerli dostlarımızın ve insanlarımızın benim yıllardır yaptığım çalışmaları yakından takip etmiş olmaları ve bu konudaki çalışmalarımdan dolayı beni işlerim ve çalışmalarımla tanımaları benim için çok anlamlı olmuştur. İnşallah geçmiş yıllarda yürüttüğümüz çalışmalarımızdan aldığımız deneyimle daha güzel projelere ve çalışmalara burada bulunan kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, teşkilatımız ve bu çalışmaların en güzelini hak eden Kahramanmaraşlılarımızla  birlikte devam edeceğiz.”dedi.
Kahramanmaraş’ta yaptığı ziyaretlerde büyük bir ilgiyle karşılanan Doç. Dr. SARIBIYIK’ın hitabet kabiliyeti, akademik ve entelektüel birikimi ve yıllardır yapmış olduğu sivil toplum çalışmalarındaki çalışmaları onu farklı kıldığı gözlemlenmektedir. Kahramanmaraş’ın ihtiyaç duyduğu birikimli, sahada olan ve çevrenin fikirlerine önem veren duruşundan dolayı kısa zamanda Kahramanmaraş’ın sevilen ve saygı duyulan yüzü olmayı başarmış olan Doç. Dr. SARIBIYIK bir çok kanaat önderi, partili ve vatandaş tarafından Milletvekili olarak istendiği açıkça görülmekte.