Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerine az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Ülke genelinde bir çok isim milletvekili olabilmek için müracatlarını gerçekleştiriyor. Müracat edenler arasında Kahramanmaraş'ın tarihi açısından özellikle bir isim dikkat çekiyor. Kahramanmaraş'ın 224 yıllık ömrü ile tarihi açısından büyük bir önem arzeden Dulkadiroğlu Devleti Sultanlarının torunlarından bir aday dikkatleri üzerine topladı. Dulkadiroğlu Dernekleri Genel Bsşkanı Hakan Türker Dulkadiroğlu, milletvekili olarak memleketi Kahramanmaraş'a hizmet etmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Dulkadiroğlu, ilk olarak beraberindeki sevenleri ve yakınları ile Sultan atalarının yaptırdığı Ulu Camiye giderek öğlen namazını kıldı. Namaza müteakip beraberindekilerle kalabalık bir şekilde Taş Mescitte yatan ecdadı Dulkadiroğlu Devleti Şehzadesi Şahruh Mehmet Bey'in türbesini ziyaret ederek dualarda bulunan Hakan Türker Dulkadiroğlu şöyle söyledi; "çıktığımız yol hemşehrilerime hizmetkar olma yoludur, atalarımızın maneviyatlarında kendilerinden izin istedim. Onların Kahramanmaraş'ımıza canları, malları ve tüm güçleri ile hizmetkar olduklarını biliyoruz. Ben de torunları olarak Ak Parti'nin dünya lideri olma yolundaki kutlu hedefinde bir nefer olmak istiyorum. İnşallah devlet büyüklerimizin çizdiği hedefte biz de hem şehrimize hem de ülkemize hizmet edeceğiz" 

Hakan Türker Dulkadiroğlu daha sonra beraberindekilerle Ak Parti İl Başkanlığı'na gelerek Başkan Metin Doğan'a Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 

Son derece sıcak bir şekilde karşılanan Hakan Türker Dulkadiroğlu müracatının ardından basın açıklamasında bulundu. Ak Parti İl Başkan Vekili Ahmet Güngör, İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Çalık ve İnci Okumuş ile birlikte yaptığı basın toplantısına Necip Fazıl'ın bir şiiriyle başlayan Dulkadiroğlu niçin bu göreve talip olduğunu dile getirdi.

Asırlardır Kahramanmaraş halkı tarafından sevilmekte olan Dulkadirli hükümdarı Sultan Alaüddevle Bozkurt Han'ın torunu Hakan Türker Dulkadiroğlu konuşmasında hemşehrilerinin hizmetkarı olacağını dile getirdi. Dulkadiroğlu, büyük bir aşk ile memleketi Kahramanmaraş'a bağlı olduğunu söyledi. Dulkadiroğlu, "ben Kahramanmaraş'ın hamurundan, suyundan geliyorum. Aziz ve asil memleketimize hizmet etmiş ecdadımız gibi bende sizlere hizmetlar olmaya geldim. Ben siz Kahramanmaraş'lı hemşehrilerimize atalarınızın emanetiyim, sizde bize atalarımızın emanetisiniz. Emanetlerimize sahip çıkma zamanıdır. Ben hayatım boyunca hemşehrilerimize ve ata yadigarı şehrimize büyük bir muhabbet ile bağlı kaldım. Bizi her zaman olduğu gibi bağrınıza basar ve sizlerin hizmetkarı olmamıza izin verirseniz, büyük projelerle şehrimizi bambaşka bir şehre dönüştüreceğiz. Yüce Allah'ın izni ile sıradışı bir çok önemli projemizle Kahramanmaraş'ımızın kabuğunu kıracak dünyanın en bilinen şehirleri arasında yer almasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ı tarihi eserleri, sanatı ve diğer değerleri ile turizm açısından dünya merkezi haline getireceklerini ifade eden Hakan Türker Dulkadiroğlu, kahramanmaraşlı hemşehrilerinden hizmet edebilmek için yetki istedi. Dulkadiroğlu konuşmasında, Dulkadiroğlu hükümdarı atalarının asırlarca Kahramanmaraş'ın hizmetkarı olduklarını, kendisinin de şehrinin ve hemşehrilerinin hizmetkarı olmak için yola çıktığını vurguladı. Büyük bir coşku ve alkış ile basın açıklaması sona erdi. 

Türkiye siyaset tarihinde tarihi bir ailenin mensuplarından bir adayın ilk kez milletvekilliğine talip olması büyük bir ilgiye neden oldu.

Hakan Türker Dulkadiroğlu; Gazeteci - Yazar - Yönetici - Spor Bilimci'sidir.

HAKAN TÜRKER DULKADİROĞLU KİMDİR? HAYATI.. KARİYERİ...

Hakan Türker Dulkadiroğlu
.
..
Hakan Türker Dulkadiroğlu