Prof. Dr. İlhami Taner Kale, MHP İl Binasında düzenlediği toplantı ile aday adaylığını duyurdu.
Çok sayıda Partilinin de hazır bulunduğu toplantıda, önce İl Başkanı Süleyman Öner konuştu.

Öner, yaptığı konuşmasında: “Bildiğiniz gibi kongrelerimizi tamamladık. Esasen kongrenin kazananı Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur. Hareketimizin 46. yılındayız ve İnşallah 21 Mart’ta da büyük kurultay yapacağız.  Kongre sonrasında teşkilatımız azimli, kararlı, sabırlı, cesaretli, tek yürek halinde Kahramanmaraş’ta bayrağı daha ileriye taşımak için görev almıştır.

Bu gün  Türkiye Cumhuriyeti yıkım üzerine yıkım yaşamaktadır. Son günlerde Süleyman Şah Türbesi’ni kaçarak terk edenler türbeyi bombalayanlar geriye çekile çekile İmralı canisi, bebek katilinin yanına kadar gelmişlerdir. Neticede İmralı canisinin 10 metrelik yıkım projesi de Dolmabahçe Sarayı’nda devletin yetkililerine benimsetilmeye çalışılmıştır. Ülkemizin durumu budur. O nedenle ülkemizin MHP’ye çok büyük ihtiyacı vardır. 
İnşallah sizin desteğinizle MHP’yi iktidara taşıyacağız.” diye konuştu.  

BİZİM KUTSAL DEĞERLERİMİZ; VATAN, BAYRAK, DİN, TOPRAK

İl Başkanı Öner, aday adaylığının hayırlı olmasını dileyerek,, sözü Prof. Dr. Taner Kale’ye bıraktı.

Neden aday adayı olduğunu aktaran Kale, ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan duyduğu kaygıları dile getirdi ve şu şekilde konuştu; “Türk milletinin bütün evlatları gibi bende bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı seviyorum. Endişe duyuyorum ülkenin durumundan. Ancak sadece endişe duymak yetmiyor. Bir şeyler yapmak lazım, tavır almak lazım. İleride çocuklarım bana sorduğunda ‘Ya baba o günlerde sen ne yaptın?’ dediklerinde başımı öne eğmemek ve onlara verecek bir cevabım olsun diye ‘Bende bunları yaptım’ diyebilmek için bu mücadelenin içerisinde yer almak gerektiğini düşünüyorum. O nedenle Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldum.

Tavır almak gerek. Neye tavır almak gerek? Bu ülkenin birliğinin ve birliğinin devam etmesi için gerektiği için tavır almak gerekir. Bu milletin bir sürü olmadığını ve oradan oraya sürülemeyeceğini gösterebilmek için tavır aldım. Bizim kutsal değerlerimiz; vatan, bayrak, din, toprak bunların tartışılır hale gelmesinin önüne geçmek için tavır almak gerek. Kolay elde etmediğimiz bu vatanı, kolay kurmadığımız bu devletin ilelebet devam etmesi idealinin yanında olmak için tavır almak gerek. Daha demokratik, daha gelişmiş bir Türkiye Cumhuriyeti devleti için tavır almak gerek. Bu nedenle bununda gerçekleşebileceği yer olarak Milliyetçi Hareket Partisi’ni gördüğüm için ve bugünkülerin altına ben de imza attığım için aday adayı oldum. ”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kale, daha sonra partilileri ile sohbet etti ve tebrikleri kabul etti.