Kazım Karakuş, 20 yıl Türk Hava Yollarında çeşitli görevlerde yer alan ve Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Başkanlığı yapan Kazım Karakuş, Kahramanmaraş Havaalanı sorununa değinerek; “Hava limanı değil, adeta baraka. 13 Yıllık Ak Parti İktidarında bu sorun çözülmedi. MHP İktidara gelecek ve bizler hizmetlerimizle Kahramanmaraş’ı uçuracağız” dedi.
Kervanhan Tesislerinde düzenlenen toplantıda, program önce Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın, geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu için Yasin-i Şerif okumasıyla başladı.

Daha sonra, MHP milletvekili aday adayı Kazım Karakuş yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’ın sahipsiz bir şehir olduğunu ve partisinin aday adaylarının donanımlı ve kaliteli siyasetçilerden oluştuğunu vurguladı.

Karakuş; “Kahramanmaraş sanayisi ile gelişen, büyüyen bir şehir. Yeterli mi, tabi ki değil. Çünkü sahipsiz. Bir bakanlık bile alamamış. Kahramanmaraş’ın sorunlarını mecliste dile getiren bir milletvekili yok. Biz MHP olarak iktidar diyoruz ve 8 milletvekilinin 8’ine de talip olduğumuzu haykırıyoruz. Şimdi MHP ciddi bir rüzgâr yakaladı. Tıpkı 1999 mahalli seçimlerinde olduğu gibi. Bu rüzgâr hız kesmeyecek. Şu ana kadar 35 arkadaşımız aday adaylık için başvuruda bulundu. Hepsi de konularında, alanlarında uzman kimseler.  Aday adayı kalitesi öne çıktı” dedi.

“Ede bana güven” ve  “Milletin dergâhına eğri odun taşımayacağım” sloganları ile yola çıkan MHP Milletvekili aday adayı Kazım Karakuş, iktidarı eleştirdi, iktidarı PKK ile pazarlık h alinde yakaladıkları gerçeğinin altını çizdi, ülkenin büyük bölümünün PKK’nın işgali altında olduğunu belirterek, “PKK özellikle güneydoğuda ve doğu illerinde, ilçelerinde, paçavraları ile gösteri yapıyorlar, iktidar seyrediyor. Çünkü bunlara taviz veriyor. Ama bu iktidarın da sonu geldi artık. Çünkü halk MHP’ye, bize inanıyor, güveniyor. Bizler de onların bu güvenin boşa çıkartmamak için çalışıyoruz” diye konuştu. Mevcut havaalanımızın yetersizliğinden söz etti, bir sivil havacılık uzmanı ve eski sendikacısı olarak, iktidara geldiklerinde bu sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin çeşitli sorularını cevaplandırdı.