Kırşehir’de karı-koca aynı siyasi partiden 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için aday adayı oldu. Eşler aday adaylık sürecinin ardından birinci sıra adayı olmak için birbirleri ile yarışıyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırşehir İl Başkanı Tarık Aykanat, Semra-Mesut Şahin çiftinin partilerine müracaatlarının kendisini sevindirdiğini, fakat birinci sıranın kim olacağını merakla beklediğini söyledi. Aykanat, “Bu başvuruyu biz şaşkınlık ve ilgi ile karşıladık. Şahin çiftinin müracaatlarında önce tereddütte kaldım ve sonra 'neden olmasın' dedim. Kendilerinin başvurularını alarak genel merkeze ilettik. Şu an ikisi de birinci sıra adayı olmak için yarışıyor. Biz de kamuoyu gibi genel merkezin yanıtını bekleyeceğiz” dedi.

Siyaset yarışında olduğu gibi evde de yarış halinde olduklarını söyleyen Şahin çiftinin rekabeti evinde de devam ediyor. Yaşanan rekabeti anlatan Mesut Şahin, şunları söyledi: “Eşimle aynı partide hizmet veriyoruz. Kendisi kadın kolları başkanı iken, ben de il başkan yardımcısıydım. Milletvekili aday adayı olacağımı söylediğimde, istenen evrakları sordu. Ben de söyledim. Ben başvurumu yaptıktan iki gün sonra il başkanımız aradı. Bana, ‘eşiniz de milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu bilginiz var mı’ diye sordu. Duyduğumda şaşırdım. Meğer eşim de bana evde sürpriz yapacakmış, şuan ikimiz de aday adayıyız. İllaki birinci sırayı ben alırım diye düşünüyorum, ancak temayül yoklamasında belki kadın kolları başkanlığından dolayı hanımları baskı yapılması neticesi eşim birinci çıkabilir."