7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'nin Milletvekili aday adaylığı başvurusu sona ererken MHP kanadı hareketlendi. Bu gün MHP'de Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Konuşmasına salonu dolduran "asenaları ve bozkurtları" selamlayarak başlayan Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü "insanı kahraman, iklimi bir günde 4 mevsimi yaşatan, toprağı verimli, suyu tertemiz, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bu güzel şehirde doğup büyüdüğünü" anlattı. 

“Yıllardır iktidar partisinden aday olup seçilen vekillerimiz bunları söylediler ama çözemediler. İnşallah aziz Türk milletinin teveccühü ile iktidara geleceğiz ve vatanımızın, şehrimizin yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için mücadele edeceğiz. Öncelikle iktidar milletvekilleri bütün sorunları bildikleri halde, güçleri ve iktidarlarını çözüm odaklı kullanmadılar. Gelin bu duruma hep birlikte dur diyelim. Bu memleketi kanları ile sulayan atamıza, dedemize rahmet okuyarak, kolay kurtarmadığımız bu şehrin ve bu vatanın bu kadar ucuz olmadığını gösterelim. İktidar zaten bu hizmetleri yapmak zorunda hem de bakın iktidarda olmadığı yerlere neler yapıyor ya da oyunu garanti görmediği yerlerdeki hizmetlere bakın, İzmir, İstanbul, Ankara, adana ve en yakınımızdaki Gaziantep… 6 iktidar milletvekilin çıkaran, yani yüzde 80’in üzerinde destek veren kahraman şehrim, hakkını aldı mı?” diye soran MHP Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü konuşmasını şöyle sürdürdü.



“İktidar halkın sesine kulak vermiyor. Her gün algı yönetimi ile suni gündemler oluşturup, bir gün Osmanlıca, bir gün İstanbul tüp geçit, bir gün sarayda temsili kabuller ve kıyafet baloları ile gerçek ülke gündemini geçiştiriyorlar. Komşular ile sıfır sorun prensibi ile dışişleri bakanlığı yapan zat başbakan olduğunda, bir tane bile iyi ilişki yaşadığımız komşumuz kalmamış durumda. Derin stratejiler ve kurgulanan traji-komik operasyonlar yüzünden hem Irak, hem Suriye karıştırılmış, oradaki yüz binlerce masum insanın kanına giren zalimlere çanak tutacak, uygulama ve operasyonlara destek veren hükümet vebal altına girmiştir”

Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü'nün basın toplantısına MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleymn Öner ve çok sayıda partli katıldı.