Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan dün saat 13.00’da Gazeteci Osman Sayın Spor Salonundaki Down Sendromlu çocukların jimnastik antrenmanına katıldı. Çocuklarla hoşça vakit geçiren Arıkan çocuklara ve ailelerine çikolata ikram etti. Çocukları kucağına alıp seven Arıkan akşam saatlerinde ise Down Sendromlu çocukların Piazza’da açtıkları sergiye katıldı. Çocuklarla tek tek sergideki fotoğraf ve resimleri inceleyen Arıkan çocuklardan ve ailelerinden yoğun ilgi gördü.
Down Sendromlu çocuk annesi Leyla Karayazı kendilerini ziyaret ederek büyük bir moral veren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahmut Arıkan’a teşekkür etti. Arıkan’ın kendilerini ziyaret eden ilk milletvekili aday adayı olduğuna da değinen Karayazı seçimlerden sonra da Arıkan’ın ilgisi olacağından emin olduklarını söyledi.

Çocuklarla tek tek ilgilenen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan’a sergiyi Down Sendromlu Muhammet Kabapcıoğlu gezdirdi. Fotoğraf ve resimlerle ilgili bilgi veren Kebapçıoğlu’un Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tanışma isteğini Arıkan geri çevirmeyerek Muhammet Kebapçıoğlu’na söz verdi.

Mahmut Arıkan

‘DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN VAZİFESİ’

Arıkan şöyle konuştu; “Down sendromlu çocuklarla ve aileleriyle görüştük. Burada onların hangi koşullarda yaşadıklarını nasıl spor yaptıklarını ve nasıl tedavi edildiklerini öğrendik. Tabi bunlar bizim özümüz. Sağlıklı insanlar nasılki toplum hayatına hizmet üretiyorlarsa, bu çocukların da aynı şekilde hizmet üretmelerini sağlamak lazım. Onları engelli olarak görmemek lazım. Topluma kazandırmak lazım. Eğitim çok önemli. Ailelerinin ve velilerinin bu çocuklarla yakından ilgilenmeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin ve devletimizin olduğu gibi herkesin üstüne büyük görev düşüyor. Biz bu çocuklarımızla ilgilenirsek, alakadar olursak onların eğitim verip üzerlerine hassasiyetle eğilirsek birer sağlıklı birey olarak topluma kazandırabiliriz. Artık dünyada gelişmişlik sırası belirlenirken, bu gibi sosyal sorumluluk projelerini daha fazla yapan ülkeler gelişmişlik sırasında daha önde oluyorlar. Bizde bunları birer sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Üzerimize düşen görevi yapmamız lazım. Ben burada Down sendromlu çocukların ailelerine de çok teşekkür ediyorum. Dünya bir imtihan dünyası. Aileler hiçbir zaman canlarını sıkmasınlar. Bu ailelerinde imtihanı bu şekilde. 

‘DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZI SAĞLIKLI BİREYLER OLARAK TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ’

Milletvekili olduğumuzda bizlerde Down sendromlu çocuklarımızla ve aileleriyle ilgileneceğiz. Bu çocuklarımızın eğitimi hangi şartlarda ve koşullarda olması gerekiyorsa o şartlarda Türkiye’deki ve Kahramanmaraş’taki çocuklarda eşit şartlarda eğitim görüp onların hayata kısa sürede atılmaları için elimizden gelen her türlü gayreti ve çabayı sarf edeceğiz. Burada bu çocuklarla ilgilenen bir derneğimiz var. Bu derneğimizin başkanı ve yönetimi ile de görüşeceğiz. Sıkıntıları ve problemlerini hangi zorluklarla mücadele ettiklerini öğrenip bizden taleplerini ve beklentilerini dinleyerek elimizden gelen her şeyi bu çocuklarımız için yapacağız. Ve onları birer sağlıklı birey olarak toplumumuza kazandıracağız.” 

Konuşmanın sonunda ise Arıkan Down Sendromlu Muhammet Kebapçıoğlu’nun isteğini yerine getirme sözü vererek; “Muhammet arkadaşımız Ankara’ya meclise uçakla gidip gelmek istiyor, cumhurbaşkanımız ve başbakanımızla tanışmak istiyor. İnşallah görev verilirse bu arkadaşımızla bizzat ilgileneceğim ve Ankara’da misafir edeceğim” dedi.