Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, 13 yıllık AK Parti iktidarının Yozgat’a istenilen yatırımı yapmadığını belirterek, halkın 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye sandıkta ders vereceğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat’ta esnaf ziyaretlerinde bulunan Mehmet Ali Çakır, kendisine gösterilen yakın ilginin halkın MHP’ye olan özlemi olduğunu ifade etti. Çakır, "Yozgat’ımız geçmişte MHP’nin kalesi olarak anılır ve rahmetli Başbuğ'umuzu da milletvekili olarak Meclis'e göndermişti. Halkımız şu anda büyük bir özlem içerisinde MHP’yi iktidarda görmek istiyor. 13 yıllık AKP iktidarına büyük destek veren Yozgat'ımız bu zaman zarfında bir adım ileri gitmediği gibi nüfus oranına göre en fazla göç veren illerin başında geliyor. Her yıl 10 bin kişi iş, aş ve geçim sıkıntısı yüzünden başka şehirlere göç etmek zorunda kalıyor." dedi.

Köylünün, esnafın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu vurgulayan Çakır, şunları ifade etti: "Esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bize karşı yakın ve sıcak ilgileri partimize olan sevgilerini gösteriyor. Esnafımız çok zor durumda. Bağkurunu yatıramadığı gibi iş yeri kirasını ödeyemez hale geldi. Köylü vatandaşlarımız hayvan ve hayvansal ürünleri süt, yoğurt, tereyağ ve peynir gibi ürünlerini satacak pazar bulamıyor. Yem fiyatlarının yüksek olması hayvancılığa vurulan en büyük darbe. Bunun yanı sıra mazot ve gübre fiyatlarının yüksek olması çiftçiyi çok zor durumda bırakıyor. Asgari ücretli bırak kirasını elektrik ve diğer giderlerini karşılamakta zorluk çekiyor. İşçi ve memurumuz da ay başını getirmekte güçlük çekiyor, bir bankadan diğer bankaya koşuyor. Bunlar toplumumuzun gerçekleri. Gençlerimiz işsizlik yüzünden evlenemiyor yuva kuramıyor. Buna rağmen birisi de çıkıyor 3 çocuktan bahsediyor. Önce ekonomiyi, toplumu istenilen refaha kavuşturun sonrası zaten gelir. Fakat bunların ne yaptığı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuyla gün yüzüne çıktı. Halkımız artık bunlara inanmıyor. Yozgat’ımız özlediği hizmete MHP ile kavuşacak. Yolsuzluk, hukuksuzluk bizim iktidarımızla son bulacak."