25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Kahramanmaraş'ta MHP'den milletvekili seçilen Fahrettin Oğuz Tor ve Sefer Aycan da mazbatalarını aldı.
Parti binasında düzenlenen törende, MHP İl Başkanı Süleyman Öner milletvekilleri Tor ile Aycan'a mazbatalarını verdi.

Aycan, 7 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarılı olduğunu ve Türkiye genelinde yüzde 16,3 oy aldıklarını kaydetti.

Tor ise seçimin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törenin ardından partililere seslenen Fahrettin Oğuz Tor, partisinin seçim kampanyası süresince devletin tüm organlarıyla mücadele ederek bulunduğu noktaya geldiğini söyledi. 

MHP Kahramanmaraş milletvekilleri

AK Parti iktidarının 7 Haziran'da sandığa gömüldüğünü, hırsızlık ve yolsuzluk yapanların teker teker ortaya çıkacağını belirten Tor şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi Milliyetçi Hareket Partisi devletle, hükümetle, birçok hakim güçlü mücadele ederek bu noktalara geldi. Kısıtlı imkanlarla bu seçim kampanyası yürütüldü. Devletle mücadele ettik, en tepe noktasında sanki bir siyasi partinin genel başkanıymış gibi hareket etmek suretiyle, mitingden mitinge koşmak suretiyle hükümetle mücadele ettik, hükümetin tüm organları ile mücadele ettik, ağlarla, paşalarla mücadele ettik, birçok baskıya maruz kaldık. Ama nihayetinde AKP iktidarı Milliyetçi Hareket Partisi'nin sayesinde yıkılmıştır, tek parti iktidarı 7 Haziran'da sandığa gömülmüştür. Seçim sathında biz şunları ifade ettik; genellikle hırsızlık iddialarının mecliste aklanmasını, yolsuzluk iddialarının göz ardı edilmesini, kul hakkı yenilmesini, ayrımcılık yapılmasını, büyük miktarda israf yapılmasını seçim sathında dile getirdik. Adaletle hükmedilmediğine, işin ehline verilmediğini dile getirdik. Çiftçinin, köylünün, işçinin, memurun, emeklinin perişan olduğunu söyledik. Bu söylemlerimiz de vatandaş tarafından kabul görmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi'nin oyları önemli ölçüde artmıştır. Kahramanmaraş'ta da 45 bine yakın kişi bizlerin bu söylemlerine kulak vererek oylarımızı 45 bin civarında artırmıştır. Her beş kişiden birinin Kahramanmaraş'ta bize oy vermesi önemlidir."

KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLLERİ MAZBATA TÖRENİ FOTOĞRAFLARI

'HAKKIM HARAM OLSUN'

Seçim sürecinde tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı'nın vatandaştan alınan vergilerle kampanya yürütmesini eleştiren Tor, "Kur'an-ı kaldıran, kul hakkı yiyenlere hakkımı huzurunuzda haram ediyorum, haram olsun. AKP iktidarı son bulmuştur. Yarın hırsızlık yapanları, yolsuzluk yapanları hep birlikte göreceğiz. Bu durum çok ciddi bir haksız rekabete sebep olmuştur. Bu seçimde ben bir Türk vatandaşı olarak vergi veriyorum. Reisi Cumhur’un benim vergimi kullanarak siyaset yapması, uçakla pilotun maaşını ödemesi, bununla da siyaset yapması yakışık almamıştır. Seçilmiş bir milletvekili olarak buradan bizim makamlara saygımız sonsuzdur ama öyle bir noktaya getirildi ki Cumhurbaşkanlığı makamı bile tartışılır hale geldi. Makamlara saygımız sonsuzdur ama adı ne olursa olsun kul hakkı yiyen, bir elinde Kur'an-ı kaldıran, kul hakkı yiyenlere hakkımı huzurunuzda haram ediyorum, haram olsun." diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş milletvekilleri

'SEÇİMİN TEK MAĞLUBU RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimin tek mağlubu olduğunu savunan Tor, seçimin hemen ardından Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinden döndüğünü öne sürdü. 

Cumhurbaşkanı'nın Dışişleri Konutu'nda Deniz Baykal ile görüşmesini de eleştiren Tor, "Biz kısıtlı imkanlarla seçim kampanyası yürütürken birilerinin bizim vergilerimizle seçim kampanyası yürütmesi hoş olmamıştır. İnanan insanları da ciddi ölçüde rencide etmiştir. Bu sebeple seçimin tek mağlubu vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Seçimin ertesi günü Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullandığı yerde bir muhalefet milletvekilini kabul edememiş, Reisi Cumhur Dışişleri Konutu'na gitmek zorunda kalmıştır. Bundan daha ayıp bir şey olamaz. Bu söylemlerinden, tavırlarından, davranışlarından dönmektir. Görüşülecek yer oraydı (saray), cesareti varsa orada görüşebilirdi. Deniz Baykal da yanlış yapmıştır, Recep Tayyip Erdoğan da yanlış yapmıştır. Seçimin mağlubu AKP ve partinin bir genel başkanı gibi hareket eden Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı. 

'ÇOK ŞÜKÜR ZULÜM BİTMİŞTİR'

MHP 2. sıradan Kahramanmaraş millletvekilğ seçilen Sefer Aycan ise seçimle birlikte ülkede zulüm ve baskıların sona erdiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı'nın seçmenlerden 400 milletvekili istediğini hatırlatan Aycan şunları ifade etti: "Bu seçimin gerçek galibi MHP'dir. Recep Tayyip Erdoğan 400 milletvekili isteyerek başladığı süreçte 335’e razı olmuş fakat Cumhurbaşkanlığı makamına ihanet ederek bir genel başkandan daha kötü bir şekilde meydan meydan dolaşarak oy istemiş, baskı yapmış ve devletin tüm imkânlarını kullanmıştır. Bu seçimin gerçek sonucu AKP iktidarından kurtulduk, bu hepimizin başarısıdır. Çok şükür artık tek başına AKP iktidarı yok ve zulüm bitmiştir."

Öte yandan, Kahramanmaraş'ta, AK Parti'den milletvekili seçilen Mehmet İlker Çitil, Nursel Reyhanlıoğlu ve Mehmet Uğur Dilipak da İl Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.