Durumu değerlendiren İl Başkanı Ünlü, “31 adayın olmasının altında yatan neden, 7 Haziran’ın öneminin anlaşılmış olması” dedi.Bundan sonraki süreçte ise 21 Mart’ta Ankara’da büyük kurultay gerçekleşecek ve kurultaydan sonraki süreçte de partinin MYK’sı ile milletvekili aday listesi netleştirilecek.MHP’de milletvekili aday listelerinin 7 Nisan’da kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Diğer yandan aday adayları il teşkilatı tarafından hazırlana “40x40” programı uyarınca sahaya çıkacak ve seçim çalışmalarını hızlandıracak.
BİZİMLE YÜRÜ KOCAELİ

Süreçle ilgili il binasında konuşan Başkan Aydın Ünlü, aday adaylarının “Bizimle yürü Kocaeli” sloganıyla halka sesleneceğini vurguladı.Ünlü konuşmasında şunları söyledi: “Ayın 24’ünde kurultay dönüşü başlayacak olan ‘Bizimle yürü Kocaeli’ temalı 11 günlük 31 aday adayının programı, ilçe başkanları ve aday adaylarına teslim edilecek. Program çerçevesinde muhtarlarla diyaloga geçilecek. Daha sonra köy programları başlayacak. İlçe ilçe programlar belirlendi. Her aday adayı kendi broşürünü Pazartesi günü bastırmış olacak. Ayrıca yine pazartesi gününe kadar, her aday kendi arabasını giydirmiş olacak. ‘Bizimle yürü Kocaeli’ temalı program 4 Nisan’da bitecek. Nisan’da 31 aday adayının performansı ve kendi tanıtımları il teşkilatı tarafından iyi analiz edilecek. Teşkilat bu 11 günlük çalışmanın performansına bakarak Ankara’ya rapor sunacak.

ÇÖZÜLME OLMAYACAK

MHP’nin aday başvurularını geriye doğru incelediğinizde 22-23 bandında olmuştur. 31'in üzerinde aday olmasının altında yatan neden teşkilatın duruşu ve 7 Haziran öneminin anlaşılmış olmasıdır. Kimsenin sıralama takıntısı olmadan aday adayı olduğu bir seçim programı geçiriyoruz. Sıralama belli olduktan sonra bile aday adaylarında çözülme olmayacak. 31 aday adayı MHP’nin başarısı için çalışacak.

50 OTOBÜS KALKACAK

Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli, kurultaya tek liste ile giriyor. Bu nedenle MYK listesine de kendi karar verecek. Kocaeli’den isim olarak herhangi bir önerim olmadı. Sayın Bahçeli uygun gördüğü isimlere listede yer verecek. MHP Kocaeli İl Teşkilatı Üst Kurulu, yarın öğleden sonra Ankara’ya hareket edecek. Kurultay için cuma gecesi saat 02.00’de Perşembe Pazarı’ndan otobüs kalkacak. 50 otobüs gibi bir sayı beklentimiz var. Kalabalık gidiyoruz. MHP Kocaeli ilk defa bu kadar kalabalık olacak. Kurultay ve 24 Mart’ta başlayacak olan aday adayı programımızın ardından yeni başkanlık divanı, 7 Nisan’da en hayırlı listeyi yazmayı başaracaktır.”

İŞTE BAŞVURU YAPANLAR

MHP’de aday adaylık başvurusu yapan isimler şöyle: Ahmet Yeşil, Ali Şılgın, Ayhan Arpacı, Celalettin Yaylak, Fatih Galyan, Cumali Durmuş, Gürkan Karaçam, Gürbüz Arslan, Hamit Kuş, Hilal Elmas, İlhan Tan, İsmail Okumuş, Kemal Köse, Lütfü Türkkan, Murteza Özen, Nurdoğan Kaçar, Oktay Yaşar, Osman Beniz, Önder Dükmen, Rıza Ağdağ, Ruhi Çavdar, Saffet Sancaklı, Süleyman Pekin, Tekin Baran, Tunay Arı, Ufuk Yıldız, Yusuf Yılmaz, Zekai Kahyaoğlu, Esat Muratoğlu ve Yaşar Arslan, Figen Tosuner.