MHP Uşak Milletvekili aday listesi açıklandı. Genel seçimler öncesinde MHP Uşak milletvekilleri aday listesini YSK'ya teslim etti. 2015 yılı Genel Seçimleri 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak milletvekili aday listesini görmek için detayları incelemeniz yeterlidir. İşte MHP Uşak Milletvekili aday listesi.
7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde MHP Uşak'ın adayları belli oldu.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için 13 aday adayının başvuruda bulunduğu MHP Uşak'ın milletvekili aday adaylarından yarışa seçime girecek isimler genel merkez tarafından açıklandı.
Kesin olmayan sıralamaya göre; 1. sıra Durmuş Yılmaz, 2. sıra Gökhan Özoğul, 3. sıra Muhammet Gür oldu.
MHP'nin İl İl Milletvekili Aday Listesi
Ülke genelinde adaylarını açıklayan MHP'de, özellikle geçen seçimde milletvekili çıkaramadığı kentler için heyecanlı bekleyiş başladı. Uşak'tan da milletvekili çıkaramayan partide gözler, birinci sıradan aday gösterilen Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'a çevrildi.
Uşaklılar 2011 Genel Seçimleri'nde, 2 Ak Partili ve bir CHP'li milletvekilini meclise gönderdi. Geçen seçimde Uşak'tan vekil çıkaramayan MHP, bu kez Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ile Gökhan Özoğul ve Muhammet Gür'ü aday gösterdi. Uşak'tan milletvekili çıkarmayı hedefleyen MHP'de Durmuş Yılmaz faktörünün etkili olması bekleniyor. Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomi konusundaki açıklamaları yüzünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaşmazlık yaşamasıyla gündeme gelmişti.
DURMUŞ YILMAZ KİMDİR?
Uşaklı olan Durmuş Yılmaz; City University of London'da ekonomi dalında lisans, University College, University of London'da lisansüstü eğitim gördü. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü'nde göreve başladı. Dış Borç Erteleme, Döviz Kurları ve Döviz Rezerv Yönetimi alanlarında çalıştı. 1993 yılında Döviz İşlemleri Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 1995 yılında Bankalar Arası Para Piyasası Müdürü, 1996 yılında Ödemeler Dengesi Müdürü, 1997 yılında Döviz Risk Yönetimi, Krediler, Döviz ve Efektif Piyasaları ile Açık Piyasa İşlemlerinden Sorumlu Piyasalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü oldu. 7 Nisan 2003 tarihinde yapılan Banka Genel Kurulunda Banka Meclisi Üyeliğine seçildi ve Mayıs 2003 - Nisan 2006 tarihleri arasında bu görevi sürdürdü. 18 Nisan 2006 tarihi itibarıyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atandı. 2009 yılında Euromoney dergisi tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçildi. Yılmaz, Nisan 2011'de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanlığı görevini de üstlendi