Samsun CHP Milletvekili adayı Hayati Tekin, iktidarın makam ve menfaat uğruna kirlendiğini vurgulayıp, "Eğer onlar gibi menfaatim için teslimiyetçi olacaksam Allah bana ne milletvekilliği ne de bir makam nasip etsin." dedi

Seçim tarihi yaklaştıkça daha çok kapıyı çalmak doğruları anlatmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Tekin, insanların sorunlarıyla dertlenen ve çözüm odaklı çalışan bir vekil olacağını vurguladı. Ülke ve gelecek nesillerin daha huzur içerisinde yaşayacakları bir ülke bırakma adına aday olduğunu ifade eden Hayati Tekin, "Bu dünyada ne kendim için nede çocuklarım için bir mal mülk edinme gayret ve amacım yok. Bugünkü iktidar sahipleri makam ve menfaat uğruna kirlenmişlerdir. Ülkemin güzel insanlarının da kafa yapısını kirletmişlerdir. Allah'tan duam, beni nefsimin esiri etmesin eğer ki beni de bu yanılgılara düşürüp bir de teslimiyetçi bir yapıyla yaşatacaksa Allahım'dan dilerim ki bana ne milletvekilliği nede mevki makam nasip etmesin." dedi.

İktidarın en büyük sorunun günlük düşünerek buna göre projeler üretmek olduğunu söyleyen Tekin, "Çarşamba ve Bafra ovaları tarımı en iyi şekilde değerlendir. Söz konusu iki ova hem verimli topraklarıyla hemde ikisininde içinden geçen ırmakları ile çok değerli. Ama maalesef 'su akar Türk bakar' misali gözümüzün önünde akan giden ırmakla ilgili yıllardır konuşulur. Sulama projesinin ihalesinin yapılmasının 21'inci yılındayız. Bu hızla giderse 41'inci yılını kutlamak maalesef gelecek nesillere nasip olacak. Buradaki proje bir kaç yılda yapılmış olsaydı oradaki harcama bu zamana kadar geçen zaman zarfında geri bile alınmış olacaktı. Bu plansız düşünce ve günü birlik yapılan siyaset ülkemizi olduğu gibi şehrimizde geri bırakmıştır. Bu verimli ovaların acilen seracılık desteklenmesi lazım. Biz inşallah burada bir sorumluluk duygusuyla gelecek nesillere olan borcumuz düşüncesiyle bunları omuzlayacağız." dedi.

Şeker pancarına kota getirilen, tütünü ve tarımı yok edilen Samsun'un gözler görülen iktidar tarafından kapalı spor salonları, stadyum, jimnastik salonları gibi projeleri yaparak halkın dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını belirten Tekin, "Ben bu hizmetleri önemsemediğim anlamı buradan çıkartanlar olabilir. Bunlarda bir şehre lazım ama bir anket yapıp halkın ihtiyaçları istekleri nedir diye sorsanız bu yapılanlar belki de 6 yada 7'inci sırada bunlar Samsun'un ihtiyaçları arasında gelir. Bana göre hükumet gelecek nesillerinde hakkı olan sıcak parayı TOKİ'ler idari binaların güzelleştirilmesine harcamıştır. Bu zihniyet bir ekonomik krize girdiğinde yapılanlar beş kuruş etmeyecek yatırımlardır. Ben bu yapılanlar gereksizdi anlamında söylemiyorum. Ama bu ülke geleceğini planlamalı." diye konuştu.