Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) bir araya gelerek oluşturduğu Milli İttifak'ın Bursa milletvekili adayları dağ ilçelerine çıkarma yaptı.

173 araç ile dağ ilçelerini ziyaret eden Milli İttifak adaylarının ilk durağı Orhaneli ilçesi oldu. İlçe meydanında kalabalık bir topluluğa hitap eden Milletvekili adayı Temel Karamollaoğlu, "Barış için, kardeşlik için, insanca yaşamak için, şimdi 'Saadet’te Birlik' zamanı, Şimdi 'Milli ittifak' zamanı. Kırsal bölgelerden şehirlere göçün engellenmesi amacıyla, yerel kaynaklar üretime yönlendirilerek, illerde istihdamın geliştirilmesi ve refahın artırılması sağlanacaktır. İklim değişikliğine insan kaynaklı etkiyi yönetmek ve en aza indirmek için belediyelerin 'Karbon Yönetimi Eylem Planları' olacaktır. Tarım arazileri, doğal ve kültürel kimlikler ve yeşil alanlar titizlikle korunacaktır." dedi.

Anayasa ile garanti altına alınan 'sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkı' ilkesine dayalı olarak çevreci, doğal dengeyi koruyan, iklim dostu belediyeler oluşturacaklarını anlatan Karamollaoğlu, "Kırsal kalkınma desteklenerek herkes kendi işinin sahibi olacak, kırsal kalkınma için yeni nesil kooperatiflerin kurulmasına öncülük edilerek, gelirin tabana yayılması sağlanacaktır. Yerel ekonomik kaynaklar değerlendirilerek bölgesel gelişme sağlanacak ve yerel ekonomik gelişme programı uygulanacaktır." diye konuştu. Milli İttifak heyeti Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçeleri ile Göynükbelen’de de nokta mitingleri düzenledi.