Milli İttifak'tan Saadet Partisi Samsun milletvekili adayı Hasan Öztürk, Kavak ilçesinde seçmenlerin kapısını çalıyor. Tek tek haneleri ziyaret eden Öztürk, 7 Haziran seçimleri için Milli İttifak'a oy istiyor.

Milletvekili adayı Hasan Öztürk, Milli İttifak'ın ülkenin gerilmiş, kutuplaşmış ortamını yumuşatacak, sevgi ve kardeşliği tesis edecek bir oluşum olduğunu belirtti. Öztürk, "Topraklarımız, iklimimiz, sahip olduğumuz bitki çeşitliliği, su potansiyeli ve yetişmiş insan gücü en büyük güç kaynağımızdır. Ülke insanının dengeli ve yeterli beslenmesi, kendi gücüyle ayakta durabilmesi için olmazsa olmaz bir sektör olan tarım, stratejik öneme sahiptir. Ancak uygulanan yanlış tarım politikaları neticesinde topraklarımız, ülkemizde yaşayan nüfusu besleyemez duruma getirilmiştir. Düne kadar yeryüzünde kendini besleyebilen yedi ülkeden biri olduğumuz halde bugün tarım ürünleri ithalatımız ihracatımızı geçmiş durumdadır." dedi.

ÇİFTÇİYE FAİZSİZ KREDİ

Milli İttifak iktidarında tarıma yönelik yapılacak düzenlemelere de değinen Öztürk şunları kaydetti: "Tarım ve hayvancılık stratejik bir sektör olarak ilan edilecek ve gerekli atılımlar süratle gerçekleştirilecektir. 'Türkiye Tarım ve Hayvancılık Kurumu' kurulacaktır. Bu kuruma bağlı bir 'Tarımsal Destek Fonu' oluşturulacak ve bu fon vasıtasıyla çiftçiye faizsiz tarım ve hayvancılık kredileri verilecektir."