Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davaya katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, kentte Azerbaycan Bulvarı'ndaki seçim bürolarını açtı.
Kamalak, burada yaptığı konuşmada, bir oyla "milli ittifaka" destek olunmasını istedi. İktidarlarında asgari ücretliden vergi alınmayacağını dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de yön çizen iki akım vardır. İki kardeş parti, 'Türk İslam Birliği' diyor. Yani Müslüman birliği diyor. Özü itibarıyla diğerlerinin tamamı da haçlı birliği diyor. Avrupa Birliği dedikleri şey nedir? Haçlı birliği. Acaba Sütçü İmam'a, Rıdvan Hoca'ya sorsak 'ey hocalarım bu ülkenin istiklali için göğsünü siper eden yiğitlerim, kara toprağa giren şehitlerimiz, ne dersiniz islam birliğine mi yönelelim haçlı birliğine mi girelim' desek acaba ne derler onlar. Öbür taraftan 'işim yok' diyen gençlere sesleniyorum. İş mi bulmak istiyorsunuz, o halde bir oyla milli ittifakı destekle anahtar senin elinde."


- "Türk İslam coğrafyasına sahip çıkacağız"

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise Türkiye'nin mazlum ve mağdurlar coğrafyasında olduğunu söyledi.

Bölgede her gün yüzlerce, hatta binlerce Müslümanın hayatını kaybettiğini dile getiren Destici, "Türkiye'yi yönetenlerin bunda hiç mi vebali yok? Bu ülke bizim, kim ne yaparsa yapsın. Biz ülkemize sahip çıkacağız. Milletimize sahip çıkacağız. İnançlarımıza sahip çıkacağız. Türk İslam coğrafyasına sahip çıkacağız" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Sahipsiz memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır" sözünü hatırlatan Destici, ülkenin geleceği için çalıştıklarını kaydetti.

Pek çok kesimin Türkiye'nin halinden ve yönetiminden şikayetçi olduğunu ileri süren Destici, bu kişilere ellerini uzattıklarını belirterek, "Madem şikayetçisiniz eğer samimiyseniz gelin birlikte olalım dedik ama samimiyetsizliklerini gördük. Ülkenin bu konuma gelmesinde iktidarın büyük sorumluluğu vardır. Mecliste bulunan ana muhalefet ve diğer muhalefet partileri bu iktidara 13 yıldır gizli ortaklık yapmışlardır. Onun değirmenine su taşımışlardır ve taşımaya devam etmektedirler. Milletimizin bunu görmesi lazım" diye konuştu.

Milletvekili adaylarının da katıldığı açılışın ardından liderler Gaziantep'e hareket etti.