Muş Platformu’na bağlı sivil toplum kuruluşları, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde ‘Nasıl bir milletvekili istiyoruz’ adı altında istişare toplantısı düzenledi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, bir milletvekilinde olması gereken ve olmaması gereken ölçüler sıralandı. Platform adına açıklama yapan Memur Sen Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, istişare toplantısında alınan kararları kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi.

Milletvekilinin; yaptıklarının sorumluluğunu taşıma cesareti gösterip, halka hesap verebilecek bir kişiliğe sahip olması gerektiğinin altını çizen Vurar, “Dürüst ve ilkeli insanlar, sorumluluk bilinciyle yaşar ve hesap vermekten asla korkmazlar. Siyasetin ahlakla irtibatının kopma noktasına geldiği ilimizde, sözüne güvenilen biri olmalıdır. Özgeçmişi ile güven veren, çaba ve gayretiyle umudu yeşertebilen, halkın kaygılarını taşıyan, onu en yetkin bir şekilde temsil edebilen bir milletvekili olmalıdır. Bilgi ve birikimiyle, toplumsal sorunlara çözüm getirebilen, barış sürecini alanda taşıyabilen, sadece kendi partisi tarafından değil, diğer partiler tarafından da sevilen biri olmalıdır.” dedi.

İstedikleri milletvekilinin, Muş’un temel problemi olan işsizlikten muzdarip ve bundan dolayı uykuları kaçan vicdanlı bir milletvekilli olması temennisinde bulunduklarını ifade eden Vurar, toplantıda alınan kararları şöyle sıraladı: “İşsizlik sorununu çözmek için yeni projeler ve fikirler üreten, başını her taşa vuracak kadar bu sorunun yükünü vicdanında taşıyan bir aday arıyoruz. Akşam kafasını yastığa koyduğu zaman memleketindeki işsizlerin, madde bağımlısı olan gençlerin, evine ekmek götüremeyenlerin, gelecekten umudunu kesmiş insanların kendisine umut bağladığını düşündüğünde emanetin altında ezilecek kadar yufka yürekli; görevini yerine getirmediğinde emanetin kendisinden alınacağını bilen, sorunları çözme konusuna iradeli ve birikimli bir aday arıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal duruma dur diyecek, sorunları çözmek için her yerde yumruğunu masaya vuracak bir babayiğit arıyoruz. Aldığı terbiye ve nezaketiyle, herkesi kucaklayacak, vatandaşı sadece seçim döneminde değil, sıkıntılı anlarda da soracak bir milletvekilli istiyoruz.

Sahip olduğu emaneti koruyacak, “akçeli” işlerden uzak, yediği lokmanın helalliğini sorgulayacak bir adam arıyoruz. Kendi toplumunu bilen, halkının nasıl yaşadığını, ne düşündüğünü, neye üzüldüğünü, beklentilerini, özlemlerini, hayallerini bilen bir yurttaş istiyoruz. Bu memleketin ortak dokusunu, kardeşlik hukukunu, hassasiyetlerini bilmeyi kendisine yol haritası kabul eden; halkın menfaatini kendi menfaatinin üstünde gören düşünceyi kendine meşale yapan milletvekilli istiyoruz. Vicdanın sınırlarını inancıyla, ufkuyla, değerleriyle ören, bu sınırlar içinde yalan, riya, ikiyüzlülük, adam kandırmacılık, iftira atmak, ayağını kaydırmak gibi davranışlara yer vermeyen bir adam arıyoruz. Kurum yöneticisi atamalarında menfaat çıkar ilişkisinden uzak liyakatı esas alan, hesap sorulan ve hesap soran, STK’larla ve kurum yöneticileriyle ilin sorunları ve çözüm yolları konusunda istişare toplantıları yapan, ihalelerle anılmayan, taşeron işçi alımlarına müdahale etmeyen, barış sürecine katkı sunabilen, kötü alışkanlığa bulaşmış ve gelecekten umudunu kesmiş gençlerimize iş alanları oluşturmaya gayret eden helal haramı bilen vicdanlı biri olmalıdır.

Mazeret uydurmayı bir kenara bırakıp, mevcut problemlerin nedenini, bir zamanlar oturduğu yerde oturanların olduğunu düşünüp halkın ve hakkın yanında olan, çalışan bir hakşinas adam istiyoruz. Bu nitelikleri taşımayan milletvekilleri bizim dört yılımıza mal olacak. İfade edilen sorumlulukları taşımayan aday arkadaşlar şimdiden bizim umutlarımızla oynamasın, bilsinler ki sandıkta biz değil, onlar hüsrana uğrayacaktır.”