Ak Parti il binasına gelen Mutlu Kaya, kendisine destek veren çok sayıda ismin de hazır bulunduğu ortamda 25. dönem milletvekili aday adaylığı başvuru evraklarını AK Parti İl Başkanvekili Av. Fırat Görgel’e teslim etti. Burada basına açıklamalarda bulunan Mutlu Kaya:

“Bundan kısa bir süre önce, milletvekili aday adaylığı için, kamudaki görevimden istifa ettiğimi duyurmuştum. Bugün de milletimin temsilcisi olmak için saflarına katılacağım, hizmet kervanında birlikte yol alacağım, aynı davaya gönül verdiğimiz, ülkemize, milletimize ve dünya mazlumlarına hizmette aynı düşüncede farklı kulvarlarda hareket ettiğimiz Ak Parti çatısı altında, milletin ve milli iradenin partisi Ak Parti’den aday adayı olduğumu açıklamak için huzurlarınızdayım. Besmele ile bugün başladığımız yolda, Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu ülkeye, bu millete, dünya mazlumlarına, medeniyet değerlerimize hizmet etmek büyük bir onur, gururdur. Bu kutlu yolculuğa birçok arkadaşımız da benim gibi talip olacak, partimiz de aday adaylarının içinden adaylarını belirleyecektir." dedi.
KERVAN’DA YER ALMAK İSTEDİM

"Ben, şehrimize olan sevdamızı dile getirmek, bu sevdamızı daha da güçlendirmek için, hizmet kervanında yer almak istedim." diyen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Mutlu Kaya şöyle devam etti: "Şimdiye kadar, memleketimize güzel hizmetleri bulunan çok sayıda büyüğümüz bizlerin arasından çıktı, bizleri temsil etti. Kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Hayırlı hizmetlerde bulunanları hayır duasından eksik etmeyen hemşehrilerimin bundan sonraki hayır dualarından nasiplenmek ve halkımıza, şehrimize hizmet etmek için dualarınıza, gönüllerinize talip olarak bu yola çıktım.

‘HALKA HİZMETİ HAKK’A HİZMET’ OLARAK GÖRDÜM

Derdinin ızdırabını kendisi çeken, sevincini, mutluluğunu milletiyle paylaşan gönül erleri, hizmet erleriyleri bu kervanda yer alma niyetiyle, huzurlarınızdayım. Sayın basın mensupları, değerli hemşehrilerim;

Az önce de dile getirdiğim gibi, Ak Parti ile şimdiye kadar değişik kulvarlarda aynı gaye ve idealler uğruna hizmet ettik. Bugün itibarıyla, gönül birlikteliğimizi, aynı çatı altında sürdürmek üzere ‘Bismillah’ diyerek yola çıkmış bulunuyorum.

NİÇİN AK PARTİ?

Anadolu’nun sesi, milli irade ve millet iradesinin temsilcisi olduğu için Ak Parti’deyim. Darbelere ve darbecilere ‘dur’ dediği için Ak Parti’deyim. Vatandaşına hiçbir ayrım yapmadan, hak ettiği değeri verdiği için Ak Parti’deyim. Geleceğin dünyasında, güçlü bir Türkiye inşaa etme idealini paylaştığım için Ak Parti’deyim. Dünya mazlumlarının sesi ve temsilcisi olduğu için Ak Parti’deyim. ‘Biz, Birlikte Büyük Türkiyeyiz’ dediğimiz için Ak Parti’deyiz. Evet, sevgili hemşehrilerim; İçinizden biriyim; gencim. Geleceğin mimarı gençlerimizi anlayabilecek, onların taleplerini karşılayabilecek, ideallerindeki ülkeye ve gelecek sevdalarına hizmet edecek enerji ve birikime sahip olduğuma inanıyorum. Kamu görevinde bulundum. Çok şükür ki, yedi güzel adamın memleketindenim. Yedi güzel adamdan biri Merhum Mehmet Akif İnan’ın kurduğu Memur-Sen çatısı altında bulundum. Aramızdan ayrılıp, ebediyete uğurladığımız güzel insanlara Allah’tan rahmet, yaşayan temsilcilerine de en kalbi selam, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. İyi ki bu kutlu yolculuğu başlatmışlar, bizlere miras bırakmışlar. Ben de, bu mirasın günümüzdeki en büyük kurumsal temsilcisi, Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden Memur-Sen’in en büyük sendikası Sağlık-Sen’in şehrimizde şube başkanlığı, Ankara’da genel başkan yardımcılığını yaptım.

HİZMETLERE DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Bu süre içinde, ilime, hemşehrilerime destek olmak, yardımcı olmak adına bütün gücümle çalıştım. Gerek siyaset kurumu, gerekse bürokrasi aracılığıyla birçok kardeşimizin derdine derman olduk, yüzünü güldürdük. Amacım; bundan sonra da sizlerden alacağım güç ve destekle bu hizmetlere devam etmek. Bu kutlu yolculukta, bana ve bu yolculuktaki diğer arkadaşlarıma inanmanızı, bizi desteklemenizi istiyorum. Gayret bizden, destek sizden, takdir ise Yüce Mevla’dandır. ‘Durmak Yok, Yola Devam’ derken; hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, sağlık, huzur ve mutluluk içinde, huzurlu mutlu bir gelecek diliyorum.”