7 Haziran 2015'de yapılacak olan genel seçimlerde istifa sürecinin son gününde Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya Ak Parti'den Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olmak için sendikadaki görevinden istifa etti.

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan’ın da şeref konuğu olduğu aday adaylık açıklama töreninde, Aslan, "yakın mesai arkadaşı Mutlu Kaya’nın aday adaylığı konusunun aralarında istişare edildiğini ve milletvekilliği gibi kutsal bir görevi başaracağından emin olarak onay verdiklerini ve desteklerinin tam olduğunu" söyledi.

10 Şubat 2015 Salı günü Memur Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı binasında coşkulu bir kalabalığın karşısında istifasını açıklayan Mutlu Kaya "Türkiye'nin 2002'den bu yana bir çok alanda "Yeni" olarak isimlendirilen süreçleri ve buna dayalı sessiz devrimleri hayata geçirdiğini" söyledi.

Büyükşehir Belediyesi özel kalem müdürü Adnan Alagöz, Gaziantep Sağlık Sen Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve üyelerininde hazır bulunduğu ve sevenlerinin hıncahınç doldurduğu salonda konuşan Mutlu Kaya "Bu gün geldiğimiz noktada milletimizin büyük çoğunluğunun ortak iradesi ile "Yeniden Büyük Türkiye" hedefi ortaya konmuştur. Millet olarak bu hedefe doğru hızla yol alıyoruz" dedi.

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

Biz 1992'den beri bu hedefin sendikal ayağında, sivil toplum kulvarında sorumluluk aldık, görev yaptık, paydaşı ve öncüsü olmaya çalıştık. 1992'de başlayan özgür, sivil ve demokratik Türkiye mücadelemizde bir yandan vesayeti tasfiye ederken diğer yandan da Türkiye'yi küreselleşen dünyanın kenar mahallesi olmaktan kurtarmanın ve yeni bir dünya düzeninin öncü ülkesi yapmanın gayreti içerisinde olduk.

Katsayı adaletsizliğine son veren, başörtüsünü yeniden özgürlükle tanıştıran, kamu görevlilerini toplu sözleşme hakkıyla buluşturan, vesayetin bütün retoriklerine karşı demokrasinin pratiklerini öneren bir duruşun liderliğini üstlendik.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen bizim için dünyevi ve maddi kazançları elde etmenin merkezi olmadı, olamazdı. Sendikacılığımızı, sivil toplum örgütçülüğümüzü bir yandan ülkemizin mütedeyyin insanlarını özgürlüklerine vurulmuş prangalarından kurtarmak, milletimizin büyük bir kısmını yok sayan ötekileştirme çukurlarını kapatmak, kadim kardeşliği hakim kılarak kucaklaşmak için kullanırken, diğer yandan da insanlığın mazlum ve mağdur kitlelerinin yardım eli olmanın, zulme ve zalime direnişin merkezi yaptık.
Yunus'un deyimiyle; "Hamdık" soylu mücadelenin neferliğiyle ve medeniyet değerlerinin yol göstericiliğiyle "Piştik." Milletimizin, dava arkadaşlarımızın, gönüldaşlarımızın, yol arkadaşlığı ve desteğiyle misyonunun hakkını veren, vizyonuyla da ufkunu büyüten özgürlükçü bir medeniyet hareketi inşa ettik. 

Bu birikimi Yeniden Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda milletimizin ve dünya mazlumlarının hizmetine sunmak noktasında bundan sonraki çalışmalarımı siyaset kulvarında devam etme kararı aldım. Arkadaşlarımla, teşkilatımla ve desteğini her an yanımda hissettiğim ailemle istişare ederek Yeni ve Büyük Türkiye ideali adına bizim için yeni bir kulvar pozisyonundaki siyaset sahnesinde sorumluluk almaya karar verdim. Bu çerçevede "AK Parti" çatısı altında sivil toplumdan sivil siyasete geçiş yapma kararı almış bulunmaktayım. 7 Haziran 2015'de gerçekleşecek 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için halen yürüttüğüm Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevimden ayrılmak durumundayım.  İstişare sonucunda alınan bu kararın milletimiz, ülkemiz ve dünya mazlumları için hayırlara vesile olmasını, hayırlı hizmetlere kapı aralamasını temenni ediyor, Sağlık-Sen’de bulunduğum süre içerisinde dostluktan öte bize kardeşliklerini gösteren büyük Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesine teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini rica ediyorum.

Bu bir veda değildir, bu milletimizin özgürlüklerini genişletme, ülkemizin vizyonunu, ekonomisini, etki alanını büyütme yolunda yeni bir başlangıçtır. Bu kamu görevlilerinin, işçilerin, emeklilerin kısacası bütün emek sahiplerinin ekmeğini büyütme, işsizlerin ve dar gelirlilerinin sıkıntılarını sona erdirme yolculuğudur. Bu Yeniden Büyük Türkiye ve medeniyet tasavvurunu inşa etme yolculuğunda yeni bir adımdır. Başta paralel yapılanmalar olmak üzere, vesayet yapılanmalarına karşı verdiğimiz mücadele, siyaset kulvarında da devam edecektir. Allah, hepimizi kendi hükmünün icrasına vekil kılsın, yâr ve yardımcımız olsun…

MUTLU KAYA KİMDİR