Mutlu Kaya ilk olarak Elbistan Spor Kulübü yöneticileri ve Başkanı Kadir Küçük'ü ziyaret etti. Yerel spor kulüblerimizin yaşadığı sorunların hem siyasi hem de şehrin iç dinamikleri ile çözüleceğini söyleyen Mutlu Kaya "inşallah Allah nasip eder meclise girersek bu tür sorunların çözümü konusunda her türlü fedakarlığı yapağız" dedi.Kaya,  Daha önce desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz ve Siyasilerimize teşekkür etti. Elbistan Spor kulübü başkanı Kadir Küçük'de Mutlu Kaya ya girdiği bu yolda başarılar diledi.

KAYA: SİVİL TOPLUM ŞEHRİN EN ÖNEMLİ İÇ DİNAMİKLERİDİR
Mutlu Kaya daha sonra Sivil Toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında Maden İş Sendikası Başkanı Adil BÖLÜKBAŞI ve yönetim kurulu üyelerini zziyaret etti. Mutlu Kaya şehrimizin ve İlimizin kalkınması adına bu yola girdiklerini ve toplumun her kesiminin desteğini beklediklerini vurgulayarak Sivil toplum örgütlerinin de bu çerçevede bizlere destek olmasını bekliyoruz dedi. Maden İş Sendikası Başkanı Adil BÖLÜKBAŞI da aday adaylığının hayırlı olması temennisinde bulundu.
KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA VE MEMUR-SEN’E ZİYARET
Kent Konseyi Başkanı Mustafa BÖLÜKBAŞI ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret düzenlendi. Kent konseyi ilçelerimiz adına önemli projelerin ve kararların alındığı önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan KAYA inşallah nasip eder meclise girebilirsek ilçelerimizin kalkınması konusunda her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz dedi. Kent Konseyi Başkanı Mustafa BÖLÜKBAŞI da KAYA’ya Aday Adaylığı sürecinde başarılar diledi

Daha sonra Memur-sen İlçe Teşkilatı ziyaret edildi. "Teşkilat anlamında yuvamız olan Memur-Sen de bulunmak ve ziyaret etmek bizlere onur vermektedir. Bizler bu teşkilattan bugün istifa edip bu yola girsek de gönlümüzde Memur-Sen’in yeri her zaman başka" diyenn KAYA, bu yolda desteklerini esirgemeyen Memur-Sen ailesine değerli başkanlarına teşekkür ettiğini belirtti.
SİVİL TOPLUMDAN SİVİL SİYASETE
Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından Aday tanıtım toplantısına katılan Mutlu KAYA burada İlçe Başkanı Yunus Kağan KISACA ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Elife Nur SOYDAN ve üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Talip KARAÇ ve üyeleri ile Belediye Encümenleri ve Mahalle Temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasında  Sendikal birikimimizi Yeniden Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda milletimizin ve dünya mazlumlarının hizmetine sunmak noktasında bundan sonraki çalışmalarımı siyaset kulvarında devam etme kararı alarak Yeni ve Büyük Türkiye ideali adına bizim için yeni bir kulvar pozisyonundaki siyaset sahnesinde sorumluluk almak için Ak Parti çatısı altında Sivil Toplumdan Sivil Siyasete geçerek Aday Adaylığına başvurduğunu belirtti.
HEDEFİMİZ YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE
Milletimizin özgürlüklerini genişletme, ülkemizin vizyonunu, ekonomisini, etki alanını büyütme yolunda yeni bir başlangıçtır. Bu kamu görevlilerinin, işçilerin, emeklilerin kısacası bütün emek sahiplerinin ekmeğini büyütme, işsizlerin ve dar gelirlilerinin sıkıntılarını sona erdirme yolculuğudur. Bu Yeniden Büyük Türkiye ve medeniyet tasavvurunu inşa etme yolculuğunda yeni bir adım attığımız siyasette Memur-Sen de  olduğu gibi  paralel yapılanmalar başta olmak üzere, bütün vesayet yapılanmalarına karşı verdiğimiz mücadele, siyaset kulvarında da devam edecektir. Allah, hepimizi kendi hükmünün icrasına vekil kılsın, yâr ve yardımcımız olsun diyerek konuşmasını bitirdi.
Mutlu KAYA seçim gezilerine diğer ilçelerle devam edecek.