MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş,7 Haziran’da yapılacak genel seçim ve adayların belirlenme sürecini değerlendirdi. Partisinin İzmir’de altıdan fazla milletvekilliği çıkaracağına inandıklarını dile getiren Karataş, “Seçmen eğilimini analiz eden birçok kişi ve kamuoyuna bakıldığı zaman İzmir’de MHP’nin altı vekili aştığı şeklinde bir düşünce var. Seçimde bunun daha da yukarıda olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Aday belirleme sürecini değerlendiren Karataş, aday adaylığı listesinde İzmir’den hiç kimsenin yerinin garanti olmadığını ve bu yaklaşımın teşkilatı rahatsız ettiğini belirtti. Karataş, “Partimize milletvekili aday adaylığı müracaatı yapan arkadaşlarımızla birlikte MHP milletvekili listesinin nasıl oluşacağıyla ilgili çeşitli söylentiler var. Sanki bazı isimlerin şimdiden belli olduğu ve garanti olduğu konuşuluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür söylemler, MHP teşkilatını rahatsız etmektedir. Buradaki sıralamada hiç kimsenin yerinin garanti olmadığını söylüyorum. Bunu genel olarak konuşuyorum.” dedi.

'ADAYLARIMIZIN HALK NAZARINDA KARŞILIĞI OLACAK'

İzmir’de aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karataş, “Aday profilimiz net. Adaylarımız, İzmir halkının uygun göreceği veya İzmir’de halk ve seçmen nazarında karşılığı olan ve seçildiği takdirde TBMM’de İzmirlileri gereği gibi temsil edecek olan, Parlamento'da, komisyonlarda, bakanlıklarda alacağı görevi yerine getirecek, ön planda olacak insanlardan olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kırmızı çizgileriyle çelişmeyecek, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüyle ve cumhuriyet kazanımlarının hiçbir tanesiyle çelişmeyecek insanlar olacak.” dedi.