Aday adaylığı çalışmalarını sürdüren Cengiz Onaran, genel merkezi İstanbul'da bulunan Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEŞİR Derneği) Kahramanmaraş Şubesi'ne bir ziyarette bulundu. Şube Başkanı Abdullatif Ağgürbüz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen ve dernek hakkında bilgi alan Onaran, "AK parti ülkemizi daha ileri seviyelere taşıma adına yaptığı bütün çalışmalarda önce insan düsturunu hiç unutmamıştır. Yaptığı projelerle ülkeyi şaha kaldıracak projelere imza atmış insan kurum kuruluş ayrımı yapmadan yapmış olduğu hizmetlerle vakıf ve derneklerin önünü açmıştır" dedi.
Türkiye'de dernekler ve vakıfların, Ak Parti iktidarı döneminde çalışmalarını vesayet baskısından kurtularak daha rahat yaptıklarını kaydeden Onaran "Sizler kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan,  mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş bir kuruluşsunuz. Hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilerek çalışmalarınızı yaptığınızı görmekteyiz. Kahramanmaraş'ta ise özellikle Suriyeli misafirlerimize yardım konusunda yaptığınız hizmetler takdire şayandır" dedi.
BEŞİR Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdullatif Ağgürbüz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ziyaretiniz bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bizler dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmak, İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmaktır. Kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak amacımızdır" dedi.


Cengiz Onaran