Partinin en genç aday adayları arasında yer alan Onaran, teşkilat temayül yoklamasının ardından yaptığı açıklamada, "Partililerimiz tercihlerini yaptı. Biz onların tercihine saygı duyuyoruz. Bugün olduğu gibi yarınlarda da AK Partimizin iktidarı için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Parti üst düzey yöneticilerinin de katıldığı temayülün partinin şanına yakışır şekilde gerçekleştiğini kaydeden Onaran, "Partililerimiz gönüllerindeki tercihleri yaptılar. Sonucun herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Temayül yoklamasının partililerin bakış açısını ortaya koyduğunu söyleyen AK Partili Aday Adayı Cengiz Onaran, bunun bir değerlendirme ölçütü olacağını ve kendilerinin de her zaman partilinin tercihine saygı duyacağını belirterek, "Bize düşen durmadan çalışmaktır. 7 Haziran'daki seçimlerde Kahramanmaraş'ta 8. Türkiye genelinde ise en az 400 milletvekili için gecemizi gündüzümüze katacağız" dedi. 

AK Parti'nin sıralama belirleyecek kriterlerinin halkın bir seçimi olduğunu söyleyen Onaran, bu nedenle AK Parti'nin tabanının sesine kulak verdiğini ve bu yüzden de partisinin sürekli olarak iktidarda yer aldığını kaydetti.