Muğla'nın Büyükşehir Statüsü kazanmasıyla birlikte kapanan Milas'ın Ören Belediye Başkanlığını 5 dönem yapan Kazım Turan, CHP'den milletvekilliği için adaylığını koydu.

CHP'nin Genel Merkezine'ne giderek adaylık başvurusu yapan Kazım Turan, yaptığı açıklamada; "Yaklaşık 25 yıl CHP çatısı altında topluma hizmet eden bir hizmet adamı olarak bugün genel merkezimize Muğla Milletvekilliği için aday adaylığı müracaatımı yaptım." dedi.

Ülkenin siyaseten kurtuluşun CHP'de olduğunu belirten Turan, "Ulusal bağımsızlığımızın, Atatürk devrimleri ile başlayan eşsiz sürecin yarattığı ulusal tüm değerimizin tehdit edildiği, değiştirilmeye çalışıldığı şu günde biliyorsunuz ki siyaseten kurtuluşumuz da ülkenin CHP dışında bir seçeneği yoktur. Türkiye böylesine büyük bir karanlığa doğru yol alırken olan bitene seyirci kalmak, mazeretlerin arkasına sığınmak yerine 25 yılını topluma hizmet etmeye adamış bir hizmet adamı olarak mücadeleyi en üst seviyede yapmak için milletvekili aday adayı oldum ve bugün itibariyle adaylık başvurumu yaptım. Cumhuriyetin değerlerine ve partimizin altı ok ilkelerine sahip çıkan, bu değerlerle bir yaşam biçimi oluşturan CHP'li dava arkadaşlarımın ve örgütlerimizin bu süreçte Muğla'mız ve partimiz için en iyi tercihleri yapacaklarından asla şüphe duymuyorum. Milletvekili aday adayı olarak siyasi kimliğimizi, ideolojimizi ve yaşam biçimimizi oluşturan CHP'de mücadeleyi en üst seviyede yapmak, soylu ilkeli ve onurlu mücadelenin bir neferi olmak, bu kutsal mücadelede Muğla'yı temsil etmek için değerli dava arkadaşlarımdan ve örgütümden destek bekliyorum. Ülkenin barış ve huzur ortamını birlikte tesis edelim istiyorum." ifadelerini kullandı.