Bu gün Türkiye'de 20 siyasi parti ile birlikte 165 bağımsız aday seçimlere gidiyor. 54 milyon seçmen desteklediği parti ya da bağımsız milletvekilini desteklemek için sandık başına gitti. Tüm yurtta saat 8'de başlayan oy verme işlemleri saat 17'ye kadar devam edecek. Saat 17'de sandıklar kapanacak ve sayım işlemlerine başlanacak.

Türkiye nefesini tuttu seçim sonucunu bekliyor. Bu seçim sonucuna göre aynı zamanda Türkiye'nin başkanlık sistemine geçip geçmeyeceği de belli olacak. Kilit parti HDP. Seçimlerde HDP'nin barajı aşıp aşmamasına göre her şey değişecek.

YURTDIŞINDAN GELEN OYLA NE ZAMAN SAYILACAK?


Seçimin sona ermesiyle birlikte 2 milyon 866 bin 979 seçmenin kayıtlı bulunduğu yurtdışındaki 33 gümrük kapısı ve 54 ülkedeki 112 temsilcilikte kullanılan oylar da Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde sayılacak.

SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI GELMEYEN SEÇMENLER NE YAPACAK?
 
Seçmen bilgi kagıdı gelmeyen Vatandaşlar da oy kullanabilecek. Seçmenler üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı kimliklerini sandık kurulu başkan veya üyelerine verdikten sonra oy kullanabilecek. 

SEÇİME KAÇ PARTİ GİRİYOR

Ak Parti, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, DP, DSP, Halkın Kurtuluş Partisi, HDP, Komünist Parti, MHP, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85 seçim çevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde, Merkez Parti 73 seçim çevresinde, LDP 58 seçim çevresinde, DYP ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde seçime katılacak. Türkiye genelinde 165 bağımsız milletvekili adayı yarışacak.

Seçime hangi sandıkta oy vereceğinizi halâ öğrenmediyseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAĞIM