Adana'da kendini telefonda polis olarak tanıtan bir dolandırıcı, 91 yaşındaki Mustafa Ağırdil'e "Soyulan kuyumcunun altınlarının sizde olduğu söyleniyor, gelip inceleyeceğiz" diyerek, kasasındaki 29 tam altın ile 200 bin lirasını alıp kaçtı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki bir apartmanda yaşandı. 6. katta oğlu Nuri Ağırdil ile birlikte yaşayan 91 yaşındaki emekli Mustafa Ağırdil'in ev telefonu çaldı. Kendisini polis olarak tanıtan biri, Adana'da bir kuyumcunun soyulduğunu, yüklü miktardaki para ve altınların da kendisinde olduğunu söyledi. Araştırma yaptıklarını ve çalınan altınların o kuyumcudan olup olmadığının belirlenmesi için eve geleceğini söyleyen sahte polis, adresi aldı. Yaşlı adama da operasyonu çok gizli sürdürdüklerini belirterek yakınlarına kesinlikle haber vermemesini söyledi.

Mustafa Ağırdil, iddialara göre, üzerinde polis yeleği ile gelen kişiye, kasasındaki 200 bin lira ile 29 tam altını verdi. Para ve altınları alan kişi, "Bu para ve altınları inceleyeceğiz, gizli bir operasyon. Paranız devlet güvencesinde korkmanıza gerek yok." dedi. Yaşlı adam bir süre sonra, olayı eve gelen oğlu Nuri Ağırdil'e anlattı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.
Dolandırıcının yakalanması için çalışmalar sürerken polis, yeni dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı. Güvenlik güçleri, kendini polis veya jandarma olarak tanıtarak kendilerinden para ve altınları incelemek için isteyeceklere karşı "155 Polis İmdat" hattını aramasını istedi.