Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl yönetimi ve milletvekili adayları Adana Barosu’nu ziyaret edip sandık güvenliğinin sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, yönetim kurulu üyeleri, Adana milletvekili adayları Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Müzeyyen Şevkin ve Kemal Derin Adana Barosu’nu ziyaret etti. Partilerinin seçim beyannamesini anlatan CHP’li heyet, sandık güvenliğinin sağlanması açısından hukukçuların önemine vurgu yaptı.
CHP grubunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, siyasi iktidarın tek adamlık dönemine doğru ilerlediğini kaydetti. Seçimlerde hukuk güvenliğinin sağlanması adına baro olarak görev yapmaya hazır olduklarını söyleyen Çıtırık, “Güvenli bir seçim olması tek dileğimiz.” dedi.

İl Başkanı Burhanettin Bulut da sandık güvenliğinin demokrasinin tesis edilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli seçimlerinin 7 Haziran’da gerçekleşeceğine dikkati çeken Bulut, “Demokrasiyi kendi çerçevesinde çizen bir iktidar anlayışı var. İktidar sanki tüm kesimlerle bir oyun oynuyor.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ilerlerken ülkenin genç ve dinamik nüfusunun da çağın gereklerine göre geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Bulut, toplum içindeki çatışmanın sona erdirilmesi, ekonominin üretim odaklı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Bulut, “Demokrasinin teminatı olan bir partide halkımıza hizmet etmek bize onur veriyor. İktidar CHP’nin yükselişine engel olamıyor, olamayacak da. Bu kötü gidişe ‘dur’ diyeceğiz. CHP halkın çıkarlarını savunmaya devam edecek.” diye konuştu.