7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi, Sivas'ta seçimlerin güvenliği masaya yatırıldı. Vali Alim Barut’un başkanlığında gerçekleşen toplantıda milletvekili seçimlerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri ele alındı.

milletvekili seçimleri için siyasi partiler hazırlıklarını sürdürürken, devlet kurumları da seçimlerin güvenliği ile ilgili çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Vali Alim Barut’un başkanlığında bir güvenlik toplantısi gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ve milletvekili seçimlerinde uygulanacak güvenlik tedbirlerinin ele alındığı toplantıda konuşan Vali Alim Barut, vatandaşın hür iradesinin sandığa tam olarak yansıtılması için gereken bütün tedbirleri almak üzere bir araya gelindiğini kaydederek, seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederek seçim sürecinde görev alacaklara başarılar diledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, 07 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri ile ilgili başta seçimin huzur ve güven içerisinde geçirilmesi olmak üzere diğer tüm hususların yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile İlçe kaymakamları, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet müdürleri katıldı.