7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için 14 Mart’ta askıya çıkartılan seçmen listeleri bugün saat 17.00’de askıdan indiriliyor.
Yozgat Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Bölükbaşı , 14 Mart’ta askıya çıkartılan seçmen listelerinin bugün mesai bitimi itibari ile askıdan indirileceğini belirterek, seçmen bilgilerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinden sorgulanabilmesinden dolayı fazla bir yoğunluk yaşamadıkları söyledi.
Seçmen listesinde adının olup olmadığını kontrol etmek için Muhtarlar Derneği'ne geldiğini söyleyen Ömer Ulusoy, “Biz Türk milletinin genelde adetidir son güne kalıp işini halletmek. Belki iş yoğunluğu belki ihmal bizde bugün son güne kaldık. Sağ olsun muhtarımızda kontrol etti ailemizin de isimlerinde bir sıkıntı yok. İnşallah hayırlı olur.” dedi.
Bazı vatandaşlar ise muhtarı cep telefonundan arayarak isimlerinin olup olmadığını kontrol ettirmeleri dikkat çekti.
Seçmen kayıtlarının mayıs ayında muhtarlıklara geleceğini kaydeden Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Bölükbaşı,”Vatandaşlarımız derneğimize gelerek isimlerinin olup olmadığını kontrol etti. İsmi olmayan vatandaşlarımızı nüfus müdürlüğümüze yönlendirerek bu sorunun giderilmesini sağladık. Buraya gelmeyenler genelde internet sitesinden isminin olup olmadığını kontrol eden vatandaşlarımızdır. Bugün itibariyle seçmen listesini askıdan indireceğiz.” diye konuştu.