CHP İl Başkanı Esat Şengül, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Andırın seçim bürosunda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi refaha kavuşturabilecek "Yaşanabilir bir Türkiye" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.
Şengül, CHP'nin seçim beyannamesindeki projeleri anlattı.

Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye için çalışma yaptıklarını dile getiren Şengül, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi refaha kavuşturabilecek 'Yaşanabilir bir Türkiye' sloganıyla yola çıktık. Emeklisinin, çiftçisinin, işçisinin, esnafının mutlu olduğu bir Türkiye yaratacağız bu bir. İkincisi, yüz yılın projesi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurduğundan buyana sizlere iki şey emanet etti. Birisi Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi ne yaptı, Türkiye'de üç tane büyük dönüşümün altına imza attı. Birincisi Cumhuriyeti kurdu, ikincisi çok partili sisteme geçti, üçüncüsü sosyal demokrasiyi ve sosyal demokrat siyaseti Türkiye’ye yerleştirdi."

CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Kamil Dalkara Afşin'de düzenlenen mitingde, ülkenin yeni bir heyecana yeni bir vizyona ihtiyacının bulunduğunu, bu vizyonun adı ve adresinin de Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu savundu.


2015'in Türkiye'nin kurtuluş tarihi olması gerektiğini savunan Dalkara, önemli projelerle halkın karşısına çıktıklarını belirterek, "Çünkü, yoksulunu düşünen, emeklisini düşünen, çiftçisini düşünen taşeronunu düşünen tek Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP, halkın milletvekillerini halkın seçmesi gerektiğine inanarak Türkiye'nin birçok yerinde halkın milletvekili adayını seçmesini sağladı" dedi.

Afşin'den düzenlenen programa, CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayları Fatih Vicdan, Selim Sümen, CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer katıldı.