Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP) arasında yapılan Milli İttifak, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde barajı yıkacak oy almayı, Bursa’daki hedefini ise yüzde 25 oy oranı olarak belirledi.

SP ile BBP arasında yapılan Milli İttifak'ın Bursa’daki tarafları tanışma toplantısında bir araya geldi. Tanıtım toplantısında konuşan SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, düzenledikleri tanışma toplantısında iki parti yöneticileri ve milletvekili adaylarının birbirini daha iyi tanımasını amaçladıklarını belirtti. Atmaca, "Girdiğimiz bu seçim dönemini daha başarılı gerçekleştirmek adına kaynaşma toplantısı düzenledik. Bu birlikteliğin bize verdiği büyük mutluluk ve huzuru paylaşmak isteriz. Ülkemizin içinde bulunduğu vahim durum ve tablo karşısında kayıtsız kalmayıp bu birlikteliği meydana getiren büyüklerimize ve sebep olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Son yıllarda ülkede en çok milli ve manevi değerlerin yıprandığını kaydeden Mehmet Atmaca, "Böyle bir yıpranmışlığı ve yıkılmışlığı yeniden tamir edecek, milli ve manevi değerlerimize bu ülkeyi getirecek tek hareket, adında ifade edildiği gibi Milli İttifak'tır. Hem iki görüşün bir araya gelmesi, hem de mana ettikleri iki farklı görüşün birbirine yakın olması ülkemize yeni ufuklar açacaktır. Ben inanıyorum ki bu ittifak seçimde bütün barajları yıkacak ve bu günlerde sık sık yorum yapan bir kısım araştırma şirketleri ve gazetecileri hayal kırıklığına uğratacaktır. Türkiye’nin belki de bugüne kadar yaşadığı bütün seçimlerinde en büyük sürprizi yapan oluşum olacaktır." şeklinde konuştu.

Ülkede maddi ve manevi çok büyük yıkımlar yaşandığını belirten Atmaca, şöyle devam etti: "Ancak hükümetimiz insanların bu gerçek gündemini örtebilmek adına maalesef insanların dikkatini çekmek adına başka gündemler oluşturuyor. Temel amaç bu halkın gerçek gündemini örtmektir. İnşallah bizler bu birlikteliğin oluşturduğu güçle halka gerçekleri anlatacağız ve inşallah bu seçimin galibi bizler olacağız."

SP İl Başkanı Mehmet Atmaca, baraj sorununun sorulması üzerine "Biz barajı artık değerlendirmiyoruz. Çünkü öyle bir endişemiz kalmadı çok şükür. Bizim hedefimiz Bursa’da yüzde 25’dir. İnşallah yaptığımız araştırmalarda bunun hayal olmadığını da görüyoruz." dedi. En önemli kozlarının ‘milli’ kelimesi olduğunun altını çizen Mehmet Atmaca, genel merkezlerce belirlenen milletvekili sıralamasına göre de Bursa’da 1 ve 2. sıraların Saadet Partisi, 3. sıranın ise Büyük Birlik'ten olduğunu, diğer sıralamanın ise birer sıra atlayarak gittiğini sözlerine ekledi.

'7 HAZİRAN'DA SEÇİM BARAJINI YIKACAĞIZ'

BBP Bursa İl Başkanı Mehmet Gebeş ise milliyetçi ve maneviyat tarafları çok güçlü iki camianın bir araya gelmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, "Önümüzdeki seçim süreci çok önemli. Belki de Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan bu yana gerçekleştireceği en önemli seçimi yaşayacak. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi kadroları ‘Milli İttifak’ çatısı altında bu seçim sürecinde beraber çalışacaklar. Türkiye’nin içinde bulunduğu ve çok çetrefilli zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde milletin ihtiyacı ve isteği olan böyle bir oluşumla bizde kayıtsız kalamazdık ve kalmadık. Böyle bir ulvi birliktelik bir araya geldi. İnşallah olumlu bir çalışma ile 7 Haziran sonrasında bu kadrolar bu memleketin idaresinde iş başına gelecekler inşallah. Vatana ve millete hizmet aşkıyla dolu olan bu arkadaşlarımızı 7 Haziran’da önümüze haksızca ve hukuksuzca konulan bu yüzde 10 barajını yıkıp, darmadağın edip inşallah milletin ihtiyacı olan muktedir iktidarı gerçekleştireceklerdir." şeklinde konuştu.