Saadet Partisi(SP) İzmir İl Başkanlığında adaylık başvuruları sona erdi. SP aday adaylarını ‘Temayül Yoklaması Toplantısı’nda kamuoyuna tanıttı. Toplantıya SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ile Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç da katıldı.

Tacettin Çetinkaya burada yaptığı konuşmada, bütün il ve ilçe kongrelerini yaptıklarını ve teşkilat kadrolarını eğittiklerini bildirerek, seçimlerde en iyi neticeyi alacak milletvekili adaylarını tespit etmek için toplandıklarını söyledi. Meclis’teki partilerin yaşlandığını, yorulduğunu ve dinamizmlerini kaybettiğini ifade eden Çetinkaya, "Milletvekilleri bütün enerjilerini birbirine küfrederek, hakaret ederek, döverek tüketiyorlar. TBMM’nin Saadet'e ihtiyacı var. Meclis asıl fonksiyonuna Saadet Partisi'yle kavuşacaktır. Partimiz, seçimlere 81 ilde giren iki partiden biridir. Saadet Partisi, Milli Görüş’ün yegâne partisidir, ülkemiz için pusuladır." dedi.

'SUÇ RAKAMLARI KORKUNÇ BOYUTLARDA'

Son yıllarda hunharca işlenen akıl almaz korkunç cinayetlerin sayısının gittikçe arttığına dikkat çeken Genel Sekreter Çetinkaya, "Özgecan kızımızın vahşice katledilmesi, milletçe hepimizi çok üzdü. Cinayetlerin yanı sıra cinsel suçlar, tecavüzler, hırsızlık, gasp, adam kaçırma, uyuşturucu bağımlılığı gibi suçlarda gösterge rakamları korkunç boyutlara doğru gidiyor. Bugünkü manzara manevi değerleri yok sayan materyalist eğitimin doğal sonucudur. Çünkü Batı’dan alınan eğitim muhtevası ve kültürü sekülerdir, maddecidir, manevi değerleri kabul etmez. Saadet iktidarında Batıcı, materyalist, taklitçi eğitim anlayışından vazgeçilerek maneviyatçı, kendi değerlerimize, kendi ruhumuza uygun eğitim anlayışına geçilecektir. Okullar terbiye mekânları haline getirilecektir. Oku öğrencilere adaleti, merhameti ve sorun çözmeyi öğretecektir." şeklinde konuştu.

İç güvenlik paketi tartışmalarına da değinen Çetinkaya, "Molotof saldırı aracıdır, yüzünü kapatarak gösteri yapılması suçtur, cezaları artırılmalıdır. Ancak valilere olağanüstü yetkiler vererek, yargı yetkisi vermek, polise gözaltı yetkisi vermek, yargıyı işin dışında bırakmak kabul edilemez, bunun gerekçesi yoktur, bu hukuku çiğnemektir. Jandarmanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alınarak İçişleri'ne bağlanması ordunun gücünü azaltacağı için doğru değildir. Polis kolejlerinin ve polis akademisinin kapatılması yanlıştır. Eğer bu eğitim kurumları bozulmuşsa ıslah edilmelidir." ifadelerini kullandı.

LİSTELER ŞEKİLLENDİ

Atatürk Stadı Hakemler Salonu'nda düzenlenen temayül yoklaması toplantısında il müfettişi, il yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarının başkanlık divanları, seçim karargâh başkanları, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve başkanlık divanı üyeleri hazır bulundu.

Teşkilat üyeleri, aday adaylarının sıralaması için hazırlanan çarşaf liste üzerinden puanlama sistemiyle oy kullandı. Temayül yoklamasının yapıldığı toplantı neticesinde şekillenen isim ve sıralamalar genel merkeze sunulacak ve son şeklini burada alacak. Genel başkan yardımcıları genel merkezin kararıyla sıralama oylamasına dâhil olmayacak. Temayül yoklamasında sıralamaya giren aday adaylarını bu kez mülakat bekliyor.