AK Parti tarafından milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla sivil toplum örgütlerine (STK) yaptırdığı temayül yoklamasının sonucunun açıklanmamasına Mardinli STK’lardan tepki geldi. STK’lar AKP’ye başvurarak sonuçların açıklanmasını isteyecek.

Kullandıkları oyların sonucunu öğrenmenin hakları olduğunu ifade eden Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, sonuçların açıklanması çağrısında bulundu. Yaptığı yazılı açıklamada 400 üyeleri ile oy kullandıklarını aktaran Öter, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, demokrasiye katkısına inandıkları için oy kullandıklarını kaydetti. AKP genel merkezine yazılı başvurarak sonuçların açıklanmasını isteyeceklerini dile getiren Öter, "Temayül için öncelikle tüm adaylara başarılar diledik. Adayların akraba yakınlığına STK olarak bakmadık. Nitelik, donanım, meziyet, geçmişi temiz, dürüst, karakterli, halkın sorunlarını yüreğinde taşıyan vicdanlı, hesap verecek ve ulaşılabilecek özelliklere sahip adayları tercih etmeye çalıştık. Bu konuda halkın vebalı üzerimizde olduğunu unutmadık. 400’e yakın yönetim kurulu üyelerimizle sorumluluk bilinciyle temayül oylamasına katılıp, demokratik görevlerimizi yerine getirdik." dedi.

Temayül yoklaması sonucunun kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirten Öter, "STK’ların temayül oylamasının aday belirlemede ne kadar etkili olduğu bilemeyiz. Bunu sorgulamak bağımsız ve temel ilkesi tüm siyasi partilere karşı eşit mesafede tarafsız olan MTDF olarak bize düşmez. Fakat AK Parti merkezinden oylama sonucunu kamuoyuna açıklanmasını beklemek STK’lara verilen önem ve bir hak olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.