Cumhuriyet Halk Partisi tabanı her kesimden oy alabilecek hem siyasette hem de meslek hayatında başarılı bir şekilde görev yapan Av. Ali Ünlü’nün milletvekilliği adaylığını konuşmaya başladı. CHP tabanında partisini Kahramanmaraş’ta eski parlak günlerine döndürecek bir isim olarak lanse edilen Av. Ali Ünlü, istikrarlı bir politika izleyen Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile genel seçimlerde büyük bir başarı yakalayacaklarına inandığını söyledi.

Milletvekilliği adaylığını seçmenleriyle görüşüp onay aldıktan sonra açıklayacağını da belirten Ünlü; “19 yıldır partimizin çizgisinde başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki partimiz ülkemizi daha demokratik daha yaşam refahının yükselmesi için gayret gösteriyor. Biz kendimizi halkımıza iyi anlatacağız, yapacağımız projelerimizi ortaya koyacağız. Bilindiği üzere 1980 yılı öncesi partimizin Kahramanmaraş’ta 3 milletvekili ve 3 senatörü vardı. Şehrimizde partimizin bir tabanı var biz il teşkilatımızla birlikte bu tabanın her kesimine ulaşarak yapacaklarımızı ve ülkemizin ortadaki durumunu anlatacağız. Ben inanıyorum ki, vatandaşlarımızda bize kulak verecektir. Ekibimizle birlikte amacımız her kesimden partimizin oy alabilmesidir. ” dedi.
Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun izlediği etkin muhalefetin halk nezdinde karşılık bulduğunu da belirten Ünlü; “Genel Başkanımız ülkemizin daha demokratik, huzurlu, şeffaf ve yaşam refahının yüksek olan bir ülke olmasını istiyor. Bu uğurda siyaset yapıyor ve iktidarı uyarıyor. Hükümetin Suriye politikası, Mısır politikası belli, Ortadoğu’da Müslüman kardeşlerimizin kanları akmaya devam ediyor. Halkımız iyice irdelerse bunan yanlış politikalar sonucu olduğunu görecektir.

Genel Başkanımızın en çok üzerinde durduğu olay yolsuzluktur. Bu haftaki grup toplantısında Genel Başkanımız bakanları aldığı rüşvetleri rakamlarıyla birlikte tek tek açıkladı. Buna rağmen hükümet üyeleri bunun üzerine gitmiyor ve kapatmaya çalışıyor. Ayrıca bu haftaki gurup toplantısında 12 maddelik bir bildiri yayınladı ve bunu da seçim beyannamemize koyacağını söyledi. CHP proje üretiyor ve bu projelerimizin de halkımız nezdinde olumlu tepkiyle karşılaşacağına inanıyorum.
Bize ise Kahramanmaraş’taki CHP neferi olarak bu projelerimizi ve partimizin genel politikasına kentimizde bulunan bir milyon 77 bin insanımıza ulaşarak anlatmak düşüyor. Hukuk fakültesini 1995 yılında bitirdikten sonra memleketime dönerek Merkez ilçe teşkilatında görev aldım ve o yıldan bu yana da partimizin bir neferi olarak çalışıyorum. Partimizin yönetim kademesindeki arkadaşlarımız ve seçmenlerimizle istişare ediyorum, bu kentte oturan biri olarak doğduğum ve büyüdüğüm bu kente hizmet etmek istiyorum.
Arkadaşlarımızla ve seçmenlerimizle görüştükten sonra nihai karımı vereceğim” dedi.