Van Valisi İbrahim Taşyapan pazar günü yapılacak seçim yasakları konusunda vatandaşları uyardı. Seçim dönemini Van olarak iyi geçirdiklerini belirten Taşyapan, seçim günü silah taşımanın yasak olduğunu söyledi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimle ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve İl Jandarma Komutanı İrfan Kızılaslan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Taşyapan, Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; propaganda dönemi, seçim yasakları, oy verme işlemleri ve süreleri, seçim günü ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Bu seçimlerde oy verme işleminin tüm Türkiye'de aynı saatte başlayacağını söyleyen Taşyapan, "Saat 08.00'de başlayacak seçimler 17.00'de sona erecek. Bu seçimlerde Van'da hayatın olağan akışını değiştirecek şekilde hadiseler yaşanmadı. Bundan dolayı seçime katılan bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. İlimizde iyi bir propaganda dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Seçimlerde vatandaşlar özgür iradeleriyle istedikleri partiye ve istedikleri adaya oy vermeleri yönünde herhangi bir baskı veya tehditle karşılaşmamaları için tedbir aldık. Şehirde emniyet birimleri, kırsalda ise jandarma ekipleri ile bu faaliyetleri gerçekleştireceğiz." dedi.

Bütün sandıklarda görevlilerin bulunacağının altını çizen Vali Taşyapan, "Herkes özgür iradesini kullansın diye görevlilerimiz çalışacaktır. Seçimlerde de zaten bunun için vardır. Van ve ilçelerinde 2 bin 12 sandıkta oy kullanılacak. 949'u kırsalda, 764'ü ise merkezde olacak. Bütün sandıklarda en az bir görevlimiz olacak. Seçim günü merkezde 2 bin 500 polis, kırsalda ise 7 bin 850 jandarma ekibi görev yapacak. Seçim gününde vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir olay ile ilgili emniyetimizin 155 ile jandarmanın 156 nolu telefonunu rahatlıkla arayabilirler. İnşallah herhangi bir olaylada karşılaşmadan oy verme günüde insanların özgür idaresiyle oylarını kullanmalarını ve akabinde de bir şenlik havası içinde de seçimleri sonuçlandırmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Seçim yasakları konusunda vatandaşları uyaran Vali Taşyapan, seçim günü silah taşımanın yasak olduğunu kaydetti. Hiç kimsenin oy verme mahaline silahla giremeyeceğini anlatan Vali Taşyapan, vatandaşların yasaklara uymalarını istedi.