Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Av. Veysi Kaynak,  Pazar günü düzenlediği basın toplantısı ile seçim çalışmalarına start verdiğini[ö1]  söyledi.
Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak Başlayan Kaynak; “Bugün 8 Mart Kadınlar Günü, biz inanç olarak cenneti anaların ayağının altında arayan insanlarız ve bir milletiz. Biz “Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz” diyen bir milletin çocuklarıyız. Dünyanın vazgeçilmezi kadınlardır. Varlık sebebimizi onlara borçluyuz. Onlar annedir, eştir ve her şeydir” dedi.

2015 yılında Ocak ayından beri 60 kadının cinayete kurban gittiğini kaydeden Kaynak, Türkiye’de bu durum utanç vericidir şeklinde konuştu.

Kadınların uğradığı zulümlerin unutulmaması gerektiğini ifade eden Kaynak, “Gül bizim medeniyetimize başka bir şekilde ifade ediyor. Bizim için en önemli varlık olan kadınlarımızın bugününü kutluyoruz. Kadınlarımızın uğradığı zulüm, cinayet ve baskı hususlarında da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

7 Haziran’dan sonra 3 önemli hedefin olduğunu söyleyen Kaynak, “7 Haziran’dan sonraki hedefler yine çözüm sürecinin başarıya ulaşması, yeni anaysa ve paralel yapıyla mücadeledir. Paralel yapı çalışmaları 2 önemli bacak üzerinden yürütüldü. Polis hazırladı yargı bunu gerçekleştirdi ya da gerçekleştirmeye çalıştı. Emniyet içindeki yapılanma ile mücadelenin belki biraz daha kolayı vardı. Fakat yargı içindeki mücadele çok daha bambaşka bir boyuttaydı. 7 Haziran’dan sonra bir yandan çözüm süreci için bir yandan paralel yapı ile mücadele için ve bir yandan yeni anayasa da başkanlık sistemini de içermesini istediğimiz bir husustur. Bunlar Türkiye’nin büyük hedefleridir. Bizim asıl büyük hedefimiz 2023 hedefidir. 2023 hedefi tam demokrasi ile özgürlük ve insan hakları ile refah toplumu ile dolu bir hedeftir. Tek başına düşen gelirin 25 bin doları geçtiğini hayal ettiğimiz, şehirlerimizin gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmadan kurtulup kendi medeniyetimizi yeniden inşa edeceğimiz bir Türkiye’dir. 30 milyar dolardan getirdiğimiz ihracatın 500 milyar dolarlara ulaşması hedefimiz. Bunlar bizim önemli hedeflerimizdir. Çocuklarımızın yarın kaygısı duymadan eğitimine ve sağlığına ulaşımını ve refahını düşündüğümüz hedeflerdir” dedi.

25 yıl aktif olarak görevlerde bulunduğunu kaydeden Kaynak, “Rabbim nasip ederse, partimiz uygun görürse ve milletimiz teveccüh gösterirse sizlerle yine milletvekili olarak hizmet etmeyi planlıyorum” dedi.

Eski Kahramanmaraş ile yeni Kahramanmaraş’ı kıyaslayan Kaynak Şunları söyledi: “12 yıl önceki Kahramanmaraş’ı; havaalanı olan uçağı olmayan, demir yolu olan treni olmayan, Erkenez Köprüsüne kadar olan mesafe dışında 1 metre yolu olmayan, sıkışmış kalmış, 32 bin sigortalı işçisi olan bir ildi. Şuan birçok eksikliğimiz var. Biliyorum her şey tamamlandı. Tamamlandı dersem bu kentimize ve kendimize hakaret olur. 2003’te hastane de 10 bin kişi yatak kapasitesi bakımından Türkiye’nin 78’inci iliydi Kahramanmaraş. Karayolu ve asfalt yolu bakımından Türkiye’nin 69’uncu iliydi. Orta okullaşma bakımından Türkiye’nin 53’üncü iliydi. Bizim şebeke musluğu ve suyundan yararlanan iller içerisinde 40 küsürüncü sırada idi. Çağlayancerit’te sağlık ocağımız vardı. Doğru düzgün ebemiz bile yoktu. Nurhak ve Ekinözü aynı seviye de. Kahramanmaraş merkez ve Elbistan dışında sağlık hizmeti veren sağlık birimlerimiz yoktu. Sağlık ve istihdam hususunda birçok mesafeler kat edildi” ifadesini kullandı.

Hizmette sınırın olmadığı belirten Kaynak, “Türkiye’de nasıl 10 bin dolarlık gelir seviyesi tuzağı konuşuluyorsa Kahramanmaraş’ımızda da geldiğimiz bu nokta bizim ileriye tekrar sıçramamızı yer yer geri sayarak rekabet şansımızı yitireceğimiz bir dönemeçteyiz. Kahramanmaraş için de çok önemli bir döneme girmiş olacağız. Başlayan alt yapı yatırımlarının tamamlanması önemli bir hadise. Bunun üzerine konacak önemli çalışmalarda olacaktır” dedi.  “Türkiye’de yargı camiasında 1 numaraya Konya oturur. 2 numaraya Yozgat otururdu” diyen Kaynak, “Türkiye’de görev yapan hâkim ve savcılar doğum yerlerine göre sıralandığında 1 numaraya Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılar oturuyor” ifadesini kullandı. Kahramanmaraş’a hizmet konusunda elimizden geleni yapacağız diyen Kaynak, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:  “Bulunduğumuz noktada kalırsak şehre ihanet etmiş oluruz. Bir sıçramanın vesilesi olmalıyız. Cumhurbaşkanımızla olan bir anekdot anlatayım. Bir bakanımız bizzat kendisi anlattı. Diyor ki, sayın başbakanımız beni biraz düşünceli görünce sordu, ‘Neyin var’ diye, bende ‘efendim can sıkıntısı var yorgunluk var falan’  bana dedi ki ‘Ya canın sıkılıyorsa git Maraş’a moral bul gel, ben her zaman içimde ki sıkıntıyı Maraş’ta moral bularak atmışımdır’ dediğini bizzat o bakan anlattı. Bakın 12 Şubat günü bir Mersin‘de çiftçiyle münakaşa yaşamıştı başbakanımız. Hatırlarsınız ‘Ananı da al git’ diye. Bunun gibi faaliyetler birçok kez oldu. Ama son bir yılda Kahramanmaraş’a da 2 defa geldi. Genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi geldi. Şunu da unutmamak lazım ki Kahramanmaraş yeni büyükşehir olmuşken, Gaziantep çok uzun yıllardan beri Büyükşehir. Tamamlanmış ve bitmiş projeler var. Ayrıca başbakanla cumhurbaşkanı arasında adı konmamış bir işbirliği var.  Baktığınız zaman başbakan da Gaziantep’e gitmedi. Biz her şeye rağmen daveti gönderelim.  Daha önce Kahramanmaraş’tan davet alıp da reddettiğini hiç hatırlamıyorum” açıklamasını yaptı.

Konuşmasının ardından basın mensuplarını sorularını cevaplandıran Av. Veysi Kaynak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gül dağıttı.