AK Parti Yozgat milletvekili birinci sıra adayı eski TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat’ın Saraykent ilçesinde yaptığı seçim çalışmalarında bir esnaf ve yanında çalışanın sert tepkisiyle karşılaştı.

AK Parti’den 23. dönem Yozgat milletvekilliği yapan ve 24. dönem seçimlerinde ise 4. sırada yer alan Abdulkadir Akgül, 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den Yozgat birinci sıra milletvekili adayı gösterildi. 4 yıl aradan sonra tekrar aday gösterilerek 7 Haziran seçim çalışmalarına başlayıp esnaf ziyaretinde bulunan Akgül, Sarayken ilçesinde bir esnafın sert tepkisi ile karşılaştı. 4 yıl aradan sonra milletvekili adayını karşısında gören esnaf, Akgül’e, daha önce verdiği yüksekokul sözünü yerine getirmediği için tepki gösterdi. Akgül ise "Beni seçmediniz, benim yerime MHP’li Sadir Durmaz’ı seçtiniz." dedi.

AK Parti’ye üç dönem oy verdiğini ve o dönem milletvekili olan Akgül'ün ilçeye yüksek okul yapacağını söylediğini dile getiren esnaf, işsizlikten yakındı. Bunun üzerine Milletvekili adayı Akgül, "AK Parti yüksekokul yapmaz, ben yaparım." demesi üzerine esnaf da milletvekilliği döneminde verdiğiniz sözü yerine neden getirmediniz diye tepkisini sürdürdü.

Öte yandan esnaf yanında bulunan bir genç ise AK Partili Sarayken Belediyesi'nde pek çok kişinin işe aldığını kendisini almadığını belirterek, "İŞKUR’a 3 defa dilekçe verdim ve oradan da bir şey çıkmadı dilekçemin kaybolduğunu öğrendim, işsizim." diye tepkisini dile getirdi.