Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için takvimi belirledi. Seçimlerde 54 ülke ve 109 temsilcilikte oy kullanılacak. Oy kullanma işlemleri ise 8 Mayıs tarihinde başlıyor. Duyuruya göre Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler, 8 Mayıs ile 7 Haziran tarihleri arasında gümrük kapılarında oylarını kullanabilecekler. Yurtdışında kurulacak sandıklarda ise ülkelere göre değişiklik söz konusu. Almanya’da seçmenler 8 – 31 Mayıs günleri arasında oy kullanılabilecekler.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ndeki kayıtlar, 14 Mart Cumartesi günü Avrupa saati ile 07:00’de YSK’nın internet sitesinden ilan edilecek, 27 Mart 2015 Cuma günü ise Avrupa saati ile 16.00’da sona erdirilecek. Bu süre zarfında vatandaşlar, yurtdışı seçmen kütüğüne kaydının olup olmadıklarını, YSK’nın www.ysk.gov.tr internet sitesi üzerinden kontrol edebilecekler. Bu seneki seçimlerde, seçmenler için yurt dışında kurulacak sandıklarda oy verme işlemlerinde randevu sistemi uygulanmayacak. Seçim süresi boyunca Berlin, Frankfurt ve Düsseldorf’ta sekizer sandık açılması bekleniyor.

Köln, Essen, Münih ve Hannover’de ise yedişer sandık kurulacak. Stuttgart, Münih, Hannover ve Nürnberg şehirlerinde de seçim döneminde binalar kiralanacak. Diğer şehirlerde ise seçmenler oylarını başkonsolosluklara gidip verebilecek.