Her seçim öncesinde hiç şüphesiz en çok tartışılan konuların başında Milletvekili aday listeleri gelir, velakin de yine öyle oldu listeler seçmenin kafasını karıştırmaya yetti. 



Aday listesine girmesi kuvvetle muhtemel bazı kişilerin liste dışı kalması seçmende şaşkınlık oluştururken, bu şaşkınlık aday listesine girip te yerini beğenmeyenlerin adaylıktan geri çekilmesiyle de devam etti. Sadece şaşkınlık mı? Bazı çevrelerde de tepkilere de neden oldu. 


Şuan ki durum böyle iken ilerleyen günlerde siyaset Kahramanmaraş’ta nasıl bir hal alır, seçmenin kararı hangi yönde kalır ya da değişir bilinmez ama hepimiz bekleyip göreceğiz. 


Özet bir giriş yaptıktan sonra konuya detaylı bir şekilde bakmak gerekirse; 7 Haziran 2015’te yapılacak olan Milletvekilliği Genel seçimleri için siyasi partiler seçim yarışına çıkacak adaylarını belirleyip kamuoyuna sunarken, hem adaylar hem de sandık başına gidecek vatandaşlar için zaman giderek daralıyor. 


Aday listelerinin belirlenmesiyle birlikte her seçimde olduğu gibi yine Kahramanmaraş’ta yarış Ak Parti, CHP ve MHP arasında geçecek. 


Merakla beklenen milletvekili aday listelerinin belli olmasının üstünden yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen Kahramanmaraş’ta halen seçim rüzgârı neden esmiyor? 


Önceki yazımda belirttiğim gibi zaten vatandaşta seçim heyecanı yok tu, durum onu gösteriyor ki aday listeleri de pek heyecan oluşturmaya yetmedi. 


Kahramanmaraş için her dönem olduğu gibi bu dönem de hayal kırıklığına uğrayanlar, sevinenler, üzülenler, sitem edenler olması doğaldır. 
P

eki, Millet, Vekilini seçmek için 7 Haziran`da hangi partiye oy verecek. 


Açıklanan adaylar vatandaşı mutlu etimi? Nasıl bir seçim olacak? Kahramanmaraş’ın temel ihtiyaçları nelerdir? Adaylar Kahramanmaraş’ın yükünü kaldırabilecek ve taşıyabilecek mi? 


Partiler için bu zamana kadar hayli sancılı geçen sürecin geride kalmasıyla, artık kimlerin vekil seçilebileceğini hepimiz konuşmaya başlıyoruz.


Siyasi partilerin teşkilatları, üyeleri, sıralamaya giremeyenler ne kadar memnun. Siyasi partiler adaylarına sahip çıkıp seçmenin karşısına birlik beraberlik içerisinde mi? Yürüyecekler bunu ilerleyen zamlarda göreceğiz. 


Bu soruların cevaplarını tüm Kahramanmaraş merak ediyor?


Kahramanmaraş’ta seçime katılacak siyasi partilerin birinci sıra ve diğer sıralarda bulunan adaylarla ilgili tercih seçmenin olacaktır. Seçmen, Partiye mi? Adaya mı? Lidere mi? İcraata mı? Projeye mi? Yoksa alışagelinmiş dedemin, babamın partisi diyerek mi oy verecek?