Sen neymişsin be Akedaş

Evet evet sen neymişsin be Akedaş, özellikle muhalefet partilerinin vur abalıya misali, vurdukça ses getirmeye çalışılan bir kurum musun?

Yoksa;

Enerji Bakanlığının çizdiği mevzuatın dışına çıkamayan bir hizmet şirketi misin?

EPDK’nın verdiği emirler doğrultusunda işini yapmaya çalışan mevzuatlar topluluğunu uygulayan kurum musun?

Haksız yere vatandaşın elektriğini kesen istenmeyen bir müessese misin?

Bedava elektrik dağıtan bir vakıf mısın?

Muhalefetin oy devşirme kapısı mısın?

Sen neysin?

Şimdi gelelim asıl meseleye;

Sosyal medya da İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Doğan Murat Kılıç’ın bir vatandaşın elektrik borcunu ödediğiyle ilgili video denk geldi. Sayın Başkanın yayınladığı videoyu izlediğimde benim de her vatandaş gibi sinirlerim tavan yaptı.

Sorumlu bir gazeteci olarak yaptığım araştırma sonunda ise sinirlerim iyice gerildi.

Neden mi?

Kentin kuzey bölgesindeki bir apartman dairesinde oturan ilk faturası 375 TL ikinci faturası 199 TL olan bu vatandaşımızın üzerinden siyasi hesap yapılmasıydı.

Hukukçu olan bu ilçe başkanımız sırf kendinin reklamını yapacak diye bayanı rencide etmesi kabul edilebilir bir davranış değildi.

Yoksa kurgu muydu? Apartman da oturan hangi gariban bir vatandaşımızın bir aylık elektrik faturası 375 TL’dir. İkinci faturası ise 199 TL’dir.

Şimdi diyebilirsiniz Akedaş’ın suçu yok mu? Buna siz karan verin

Makbuzu İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Kılıç’tan temin ederek daha geniş incelemediğimde son ödeme tarihi 02.03.2020 olan 375’lik ilk fatura, ödenmemesi nedeniyle normalde 5 gün sonunda kesilmesi gereken enerji 12.03.2012 tarihinde sabah saatlerinde kesilmiş. Bu verilere göre vatandaşın elektriği 15 gündür kesik.

15 gündür bir apartman dairesinin elektriklerinin kesik durması normal mi? Yoksa kesilen süre içerisinde saat dönerek 199 TL elektrik mi sarfiyat etmiş? Bunu bilemiyoruz tabi… saat kendi başına dönmedi her halde?

Korona virüs nedeniyle hassas süreçten geçtiğimizi biliyorum. 12 Mart 2020 günü öğleden sonra Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketi nedeniyle bu tarihten itibaren bir tane vatandaşın elektriği kesikse gelsin beraber Akedaş’la savaşalım. Hem de en önde savaşmaya hazırım.

Şu hassas süreçte duygu sömürüsüyle vatandaşa şirin görünmek için yapılan etik olmayan bu davranışı ise tasvip etmiyorum

CHP Milletvekilimiz Ali Öztunç gibi Sayın Kılıç siz de biliyorsunuz ki; verilen hizmetlerin, atılacak adımların hepsi EPDK ve Enerji Bakanlığının çiziği çizgiler doğrultusunda verildiğini, bu çizgiden santim ayrılamayacağını çok iyi biliyorsunuz.

Siz girip kazandığınız davalarda karşı taraftan alacağınız avukatlık ücreti kanunlarla belirli olduğu için, Akedaş’ın da talep ettiği her kalemin mevzuatlar çerçevesinde belli olduğunu bilirsiniz.

Siz o karşı taraftan talep ettiğiniz avukatlık ücretinin üzerine bir kuruş dahi koyamayacağınızı biliyorsunuz, Akedaş’ın da koyamayacağını biliyorsunuz.

Karşı taraf avukatlık ücretini vermediğinde neden icra yoluna gidiyorsunuz?

Bu süreçte buna alet olan vatandaşlarımız ve konuyu sonradan anlayanlar, partinize olan güveni ne kadar sarstığını biliyor musunuz?

Birde Akedaş’ın yönetimine dil uzatıyorsunuz.

Bu memlekette 25 yıldır gazetecilik yapan bir birey olarak sizin yaptığınız mesleği yani avukatlığı yapmıyorum.

Haklının hakkını haklıya teslim etme gibi bir gayem var.

Şirketin sahipleri Kahramanmaraşlı, iki tane de başında pırıl pırıl çalışkan Genel Müdür var.

Muhtarından esnafına, bürokratından siyasetçisine, en tavandaki isimden en tabandaki isime kadar anında genel müdürlere gerektiğin de ise patronlara ulaşabiliyor.

Sizde rahatça ulaşıp, vatandaşı kullanarak siyaset yapacağınıza, konunun detayını öğrenebilirdiniz. Aslında biliyordunuz da, çıkıp şov yapmak işinize geldi bence.

Patronlara gelince; dil uzatanlar bu memlekete ne yapmışlar, onu söylesinler.

Bu memlekette işsizlik yok ise,

Bu memlekette asayiş olayları az ise,

Bu memlekette 130 bin sigortalı var ise,

Bu memlekette ihracat rekorları kırıyorsa,

Bu memlekette ekonomik yeterlilik var ise

Bundan bu dil uzattığın patronların çok büyük emekleri var.

Servetleri torunlarının torunlarına yetecekken, hala bir kişiye istihdam açmak için kendilerini yırtıp siz mışıl mışıl uyurken sabahlara kadar gözlerini açık tutan bu patronların büyük fedakârlıkları var.

Kahramanmaraş’tan kazandıklarını Kahramanmaraş’a yatırım yaparak, en milliyetçi olanımız kadar milliyetçilik örneği gösteriyorlar.

Burada kimseyi savunmuyorum, memleketimin için bir taşın üzerine taş koyan isimleri motive ederek daha çok taş koyması için teşvik etmeye çalışıyorum.