‘’Siyaset bizi ilgilendirmiyor” demek; “Kur’an’ın yarısı ve insanlığın sorunları bizi alakadar etmiyor” demekle aynı anlama gelir. Kur’an’ın prensipleri, Müslümanların ve insanlığın problemleri, kendilerini ilgilendirmeyen kimselerin: şefkat, merhamet, huzur ve hoş görüyle alakalı sözleri sahtedir.’’
  ‘’Böyleleri ya İslam’ı tam bilmeyen ve Kur’an’ı incelemeyen gafil ve cahil kesimlerdir. Veya bile bile gerçekleri ve kulluk görevlerini görmezlikten gelen kötü niyetli kimselerdir.”
     Evet, bu cümleler, ömrünü davası uğruna  harcamış Mili Görüş Lideri  Necmettin Erbakan’a ait...
    O’nun bir davası vardı. Ümmet birliği, dirliği ve liderliği davası. Son nefesine kadar bu davası için çalıştı, didindi. Özellikle başbakanlığı döneminde kısa sürede ciddi projelere imza attı.
Mesela D-8…
    Bu projeyle dünya dengesini alt üst etti. Özellikle Siyonistler ile sömürgeci Batı’nın Müslümanlar üzerindeki oynan oyunlarını bozdu.
    Bugün biz sadece ‘’Dünya beşten büyüktür’’ diye facebooklarda yakınırken, Erbakan Hoca 1997’de Türkiye’nin önderliğinde İslam ülkeleri ile birlik kurmuştur. Bu birliğin lideri Türkiye olacaktı.
    Fakat lider ülke, Türkiye’nin ahlak, kimlik, kültür ve medeniyet gibi kırılmaların onarılması gerekiyordu. Bu noktada sürekli ‘’Yeniden Yaşanılabilir Türkiye ve Dünya’’ ve ‘’Önce Ahlak ve Maneviyat’’ diyordu.
   Yaşantısıyla, kişiliğiyle, çalışkanlığıyla, kibarlığıyla projeleriyle örnek teşkil ediyordu. 
   Hükümet ortaklığı ve Başbakanlığı dönemlerinde attığı temeller, yaptığı açılışlar hep üretime dönük olmuştur. Ülkenin değişik yerlerine fabrika kurmuştur. Bugün halen ’’yerli otomobil’’ için gönüllü babayiğit aranırken, Erbakan Hoca; o yıllarda, araca geçişin en önemli parçası olan Pancar Motor’u icat etmiştir. Başak Traktörlerini üretime sokmuş ilk Türk Tank projesini hayata geçirmiştir.
   En önemlisi de 11 aylık Başbakanlığı döneminde Havuz Sistemi’ni getirmiş, yolsuzlukların önüne geçilmiştir.
    Şuandakilerin hayal bile edemediği, Temmuz 1996 maaşlara %50 zam, her ay enflasyon oranında maaş artışı, Ocak 1997 maaşlara %30 zam, bir yılda toplamda memura %130 maaşlara zam yaparak, 20 yılda  alacağımız  zamları 11 ayda yapmıştır.
   Erbakan Hocamızın ülkeye, insanlığa yaptığını saymakla bitiremeyiz. Bu vatana, ümmete büyük hizmetleri olmuştur.
   Acaba, şuan aramızda olsaydı da; 2015 dünyasında İslam Ülkelerinin içinde bulunduğu durum; darbeler, kavgalar, katliamlar, parçalanmalar, ekonomik ve sosyal çöküntülere  ne cevap verirdi.
    Sanki, ne diyeceğini kulaklarımda duyuyorum  gibi… ‘’Sizi gibi işbirlikçiler siziii..
    Hocam, sensiz olduğumuz dördüncü yılımızda, bizlere yaptığın hizmetlerden dolayı Allah Razı Olsun. Mekanın Cennet olsun.