Siirt’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ’Halk Yürüyüşü’ne katılan gençler Türk bayraklarıyla yürüdü.
Gençlik Haftası kutlamaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerince Atatürk anıtına çelenk sunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Siirt Valiliği binası önünden başlayarak Devlet Hastanesi Caddesi önünde son bulan halk yürüyüşüne Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün yapıldığı alan önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yürüyüşe katılan öğrenciler Türk bayrakları açtı.
Etkinliğin yoğun katılımı ve coşku içinde gerçekleştiğini belirten Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Tutulmaz halk yürüyüşü sırasında vatandaşları ve esnafı ziyaret ederek, karanfil dağıttı.