Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Narsuyu Mahallesi sakinlerinin, köylerinde yol olmadığından dolayı yaşadıkları sıkıntı basına yansıyınca İl Özel İdaresi ekipleri köye giderek çalışma başlattı.
Botan Çayı kıyısında bulunan ve Pervari ilçesine bağlı Narsuyu köyü sakinleri, yollarının olmamasından dolayı İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) “Narsuyu Köyünün Yol Sıkıntısı” başlıklı haberi yetkilileri harekete geçirdi. Haberi gören yetkililer olaya duyarsız kalmayıp dün beraberindeki heyet ile birlikte köye giden Özel İdare Yol Kontrol Mühendisi Fatih Demirhan, burada muhtar Sıtkı Polat ve köylüler tarafından karşılandı. Köy içerisinde okulun bulunduğu bölge arasında kalan 500 metrelik alanda etüt çalışmaları yapan yetkililer, yol ile ilgili rapor hazırlayacaklar. Çalışmalarını tamamlayan yetkililer köyden ayrılırken, hazırlayacakları raporu gerekli makamlara sunacaklar.
Mahalle Muhtarı Sıtkı Polat, İl Özel İdaresi ekiplerinin köye gelerek etüt çalışması yaptıklarını söyledi. Çalışmaları ile ilgili hazırlayacakları raporu gerekli makamlara vereceklerini söyleyen muhtar Sıtkı Polat, “İnşallah köyümüz en kısa zamanda yoluna kavuşur. Zaten fazla bir mesafe yok. Yolumuz yapıldıktan sonra da inşallah nar bahçelerimize de teleferik yaparlar” dedi.
"ÖDENEK TALEBİNDE BULUNACAĞIZ"
Siirt İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan ise, ilçe merkezinden Narsuyu’na kadar köy yolunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, köye yakın yerleşim alanı ile Narsuyu köyü arasında kalan 700 metrelik kısımda etüt çalışması yapılarak sorunun yakın zamanda giderileceğini söyledi. Güldoğan, "Söz konusu bahsedilen alanda etüt çalışmaları yapıldı. Haziran ayı içerisinde ödenek talebinde bulunacağız. Ödeneğe göre Narsuyu köyü başta olmak üzere o bölgede tespit ettiğimiz diğer köylerin yolları yatırım programına dahil edilerek yapılacak" diye konuştu.