Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, beraberindeki Müdür Yardımcısı Abdullah Temiz ile basın kuruluşlarını ziyaret ederek, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kurum olarak Siirt’te ilk kez halkın ayağına giderek sosyal güvenlik programı hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini aktaran İlbaş, 64. hükümetin eylem planında yer alan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nu ilgilendiren tüm reformların Sosyal Güvenlik Haftası’na yetiştirilerek kanunlaştırıldığını, kamuoyu nezdinde çok büyük karşılık bulan ve memnuniyetle değerlendirilen bu reformları halka anlatacaklarını söyledi.
İlbaş, "1 Kasım seçimlerinin ardından 64. hükümet eylem planında yer alan hususlar ve sürecin devamında yapılan tespitler ışığında vatandaşlarımız lehine birçok iyileştirme yapılmıştır. Çalışmalarımız, Kurumuzun hizmet kalitesini artırma gayreti içerisinde olacak şekilde vatandaşlarımızın hizmetlere daha kolay ve hızlı ulaşmasına yönelik imkanlar sağlama mücadelesi şeklinde devam etmektedir. İl Müdürlüklerimiz, kurumumuzun taşra teşkilatını oluşturmakta olup vatandaşlarımız için yerinden çözüm hizmetleri sunmaktadır. Taşra teşkilatımız, vatandaşlarımızın işlerini ve ailelerini geride bırakıp Kurumumuzun merkez hizmet birimlerine müracaat etmesine gerek kalmaksızın tüm işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ve sorunlarını çözebilecekleri kabiliyetlerle donatılmıştır. Vatandaşlarımızca cevaplanan memnuniyet anketlerinde, Çalışma Bakanlığı’mız ve bağlı ilgili kuruluşlarına artan güven ve memnuniyet oranları da, bu hizmeti yerine getirmedeki gayretimizin somut meyveleridir. Çalışma bakanlığımızın bu çalışmalarını halka anlatacağız" dedi.