Siirt Belediye Başkanlığı ’Daha yaşanılır bir Siirt ve ’Her şey yeşil bir Siirt için’ başlattığı projeler kapsamında kentin muhtelif yol, kaldırım, refüj, cadde ve sokaklarını süsleyerek, görsel yönden güzelleştiriyor.

Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının ardından kent merkezindeki park, bahçe, refüjler ve kavşaklar ile havuz kenarlarını çiçeklerle donatılıyor. Süsleme motif çalışması kapsamında ise, yeni projeyle, birçok alana şelaleden çiçek motifleri monte ediliyor. Böylelikle, özel olarak geliştirilen çiçek şaleleri ile kente görsel güzellik kazandırılıyor. Park ve bahçeler müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı, Güres caddesi ve refüjlerde yapımı gerçekleştirilen saksılı çiçek şelalesi halkın beğenisi topluyor.

Kent estetiğine yönelik çalışmalara ağırlık vermeye başladıklarını belirten Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kentte süsleme çalışmaların sürdürüldüğünü, rengarenk çiçeklerin açtığı meydan ve parklarda ortaya çıkan görüntü, vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Yaptığımız saksılı çiçek şelalesi çalışmamız vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazandı. Aileleriyle birlikte meydan ve parklara gelenler günün her saatinde renkli bir seyir keyfi yaşıyor. Rengarenk çiçeklerle donatılan meydan ve şehir merkezlerinde, mevsim itibariyle çiçeklendirme çalışmalarına devam edilecek” denildi.