Siirt şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Dery mevkiinde bağ evi sahipleri, son dönemde artan hırsızlık olaylarından dert yanıyor.
30 yıl kamu hizmetinin ardından emekliliğin keyfini çıkarmak için Deyr mevkiinde bağ alan Halil Demir, hırsızlar yüzünden huzur bulamadığından yakındı. Bugün öğle saatlerinde bağına giden Demir, fıstık ağaçlarının hayvanlar tarafından yenildiğini, bağ evine giren hırsızların da kendisine ait bir tüfeği ve bazı eşyaları çaldığını söyledi. Hırsızların demir parmaklarını kırarak eve girdiğini aktaran Demir, "Ben PTT’den emekli oldum, emekli maaşımla bu bağı alıp ev yaptırdım. Sırf huzur bulmak için geldiğim bu bağda gelin görün ki hırsızlar demir parmaklıkları kırıp evime girerek ruhsatlı tüfeğimi aldı. Hırsızlar bize rahat vermiyor. Yani anlayacağınız burada huzur bulamıyoruz" dedi.
Bahçede ekilen fıstıkların hayvan sahipleri tarafından kırılarak hayvanlara yedirildiğini de aktaran Demir, "Zaman zaman hayvan sahipleri gelip bu fıstıkları koparıp hayvanlarına yediriyorlar. Yetkililerden ricamız, bağlarımız talan ediliyor, jandarmaya haber verilirse belki gelip önlemi alınır" diye konuştu.
Birkaç ay önce aynı bölgede bir bağa dadanan hırsızlar, çok sayıda ağacı kökünden keserek çiftçileri mağdur etmişti.