Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 12 Nisan 2016 tarihinde saat 09.00’da Kültür Merkezinde düzenleyeceği bilgilendirme toplantısının çok önemli olduğunu belirterek, bütün girişimci, iş adamları, esnaf, tüccar ve çiftçileri bu toplantıyı takip etmeye davet etti.
Yapılacak toplantıda başta DİKA’nın verdiği destekler hakkında bilgi verileceğini belirten Kuzu, “Bu toplantıda Dicle Kalkınma Ajansı’nın verdiği desteklerin yanı sıra girişimcilerimiz, iş adamlarımız, çiftçilerimiz, tüccarlarımıza KOSGEB, İŞKUR, Tarım Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığının verdiği desteklemeler hakkında bilgi verilecek. Konuyla ile ilgili soruları cevaplandırılacak. Devletimizin verdiği bu desteklerin ilimizin kalkınmasında son derece önemli olduğu bir gerçektir. Bu desteklerden yeteri kadar yararlanmamız halinde tarımdan sanayiye kadar ilimiz birçok açıdan daha hızlı bir şekilde kalkınacaktır. Bu nedenle başta tüccar, sanayici ve girişimcilerimiz olmak üzere çiftçi ve esnafımızın bu önemli toplantıyı takip ederek hangi desteklerden yararlanabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaya davet ediyorum” dedi.
Siirt’in devletin en fazla destek verdiği 6’ncı bölgede yer aldığını hatırlatan Kuzu, “Bu önemli bilgilendirme toplantısının takip edilmesi hususunda azami gayretin harcanmasının ilimiz ve iş hayatımız açısından çok önemlidir” diye konuştu.