Sinop’ta Ahilik Haftası dolayısıyla etkinlikler yapıldı.
Ahilik Haftası münasebetiyle ilk olarak Sinop Belediyesi Bandosu eşliğinde esnaf yürüyüşü yapıldı. Sinop Valiliği önündeki törenin ardından tarihi Pervane Medresesi’nde “Kaftan Takdim” töreni düzenlendi.
Düzenlenen törene Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve davetliler katıldı.
Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya yaptığı konuşmada "Ahilik dünya işleriyle ahiret işlerinin güzel ahlaklı ticaretin birleştiği çok güzel bir müessesedir. Ticaret yaparken aynı zamanda hem üreticiyi hem de tüketici haklarını koruyacak şekilde oluşturulmuş çok güzel bir sistemdir. Bu sistemi yaşattığımız sürece hem esnaf ve sanatkarlar asındaki birlik ve dayanışma devam ederken aldanma ve aldatılma şüpheleri ortaya kalkacaktır" dedi.
2016 yılı Ahisi Küçük Sanayi Sitesi’nde 46 yıldır esnaflık yapan Bayram Güveli oldu. 2015 yılı Ahisi Haydar Gündoğdu, yeni Ahi Bayram Güveli’ye kaftanını giydirdi. Vali Yasemin Özata Çetinkaya da Bayram Güveli’ye plaket verdi.
Ahilik Haftası sebebiyle okullarda düzenlenen Ahilik konulu şiir yarışmasında dereceye giren Sinop Fen lisesi 11-t sınıfı öğrencilerinden Dilara Vural, Hilal Kazancı, Aleyna Hiçdurmaz ödüllerini aldı.
Program sonunda Katılımcılara Ahilik pilavı ve lokma tatlısı ikram edildi.