Sinop’ta, ‘Sağlık için Günde 10 Bin Adım Projesi’ kapsamında yürüyüş yapıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” ve “Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Uğur Mumcu Meydanı’ndan 1. Karakum’a kadar olan parkurda “Sağlık İçin Günde 10 Bin Adım” temalı bir yürüyüşü düzenlendi.
Konu ile ilgili konuşan Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bülent Öztürk, "Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli yaşam kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlarımızın, sağlık kamu personellerimizin ve öğrencilerin katılımıyla böyle bir yürüyüş düzenledik. Yürüyüşümüzün teması her gün sağlık için 10 bin adım yürüyüş. Fiziksel aktivite dendiğinde aklımıza önce spor geliyor. Yürüyüşün de bir spor faaliyeti içerisinde bulunduğunu ve son derece faydalı bir spor olduğunu belirtelim. Yürüyüşü günlük yaşantımıza çok kolay bir şekilde monte edebiliriz. Örneğin toplu taşıma aracından birkaç durak önce inip diğer kalan mesafeyi yürüyerek tamamlayabiliriz. Hedefimiz sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir yürüyüş için günde 10 bin adım atmak” dedi.
Yürüyüşe Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bülent Öztürk, kamu personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.